Κοπή Πίτας

dscn1773

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή τελετή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο ΞενοδοχείοStGeorgeLycabettus’. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν σημαντικοί παράγοντες της οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και του πολιτικού κόσμου. Ανάμεσά τους - ο Επιτετραμμένος της Ρωσικής Πρεσβείας κ. ΕugeniyYurkov, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδα-Ρωσία και βουλευτής της ΝΔ κ. Σίμος Κεδίκογλου, οι βουλευτές της ΝΔ κ. Νικόλαος Δένδιας και κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ρωσικής Πρεσβείας, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ.Σωκράτης Λαζαρίδης, Προέδροι Επιμελητηρίων και άλλοι εκπρόσωποι επιχειρηματικών κύκλων.

 


Ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Eμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας, σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του Επιμελητήριου, για την τόνωση και ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και ανακοίνωσε μερικές από τις σημαντικές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου για το προσεχές διάστημα. Ευχαρίστησε θερμά τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, τα Υπουργεία Εξωτερικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ενέργειας, τα Περιφερειακά Επιμελητήρια, τους οργανισμούς και στενούς συνεργάτες του Επιμελητηρίου όπως ο ΟΠΕ, ΣΕΒ, ΠΣΕ, ΙΝVESTINGREECE, το Ταμείο Αποκρατικοποίησης, το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς και τα μέλη του Επιμελητηρίου για την υποστήριξή τους. Τέλος απηύθυνε πρόσκληση στα μέλη του Επιμελητηρίου να ενισχύσουν τις ομάδες εργασίας του και να ενταχθούν ενεργότερα στις τάξεις του παρακολουθώντας στενότερα τις δραστηριότητές του.

 Επακολούθως, ο Επιτετραμμένος της Ρωσικής Πρεσβείας κ. EugeniyYurkov αναφέρθηκε στo άριστο επίπεδο των Ελληνο-Ρωσικών σχέσεων, τονίζοντας την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών κατά 1/3, γεγονός που αντιστοιχεί σε 5,6 δις. δολαρίων και σημειώθηκε παρά τα έντονα φαινόμενα της κρίσης στην Ελλάδα. Επισήμανε, δε, την στροφή και την έντονη εκδήλωση ενδιαφέροντος της ρωσικής πλευράς προς την ελληνική οικονομία. Κλείνοντας εκδήλωσε την αισιοδοξία του για την περαιτέρω αύξηση των ελληνορωσικών συναλλαγών και επισήμανε τον βαρυσήμαντο ρόλο του Ελληνορωσικού Επιμελητήριου για την επίτευξη της.

 Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης τόνισε το έργο του Υπουργείου και εκδήλωσε την υποστήριξη και την διάθεση συνεργασίας με το Επιμελητήριο για την προώθηση ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων στην ρωσική αγορά.

 Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας και βουλευτής της ΝΔ κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος αντιπροσώπευε στην εκδήλωση τον Προέδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου και του επιτελείου της ΝΔ στη Μόσχα τονίζοντας την θερμότατη υποδοχή της ελληνικής αποστολής από την ρωσική πλευρά και κάλεσε όλους του επιχειρηματίες να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της περαιτέρω βελτίωσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας.

 Ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ευχαρίστησε στο τέλος τον χορηγό της εκδήλωσης τον κ. Δημήτρη Κοπελούζο της “PrometheusGas” καθώς και όμιλο “Grecotel” για την ευγενική προσφορά του.

DSCN1795

 DSCN1777

DSCN1780

DSCN1785

DSCN1803

Αναζήτηση

Weather

°F°C
Error! Unable to Find Specified Location!

Currency convertorΔίκτυο Συνεργασιών

Θεσμικό Επενδυτικό Πλαίσιο

Η Οικονομία της Ρωσίας

Εκθέσεις

Κανόνες και Πρότυπα Εμπορίου

Χρήσιμα Links

Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Τουρισμός

Είσοδος μελών