ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ BRAND

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ BRANDΝέο αναπτυξιακό πρότυπο απαιτείται για τον κλάδο του ελαιολάδου στην Ελλάδα, σύμφωνα με το καινούργιο τεύχος των περιοδικών εκδόσεων της Εθνικής Τράπεζας για κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Σε ένα εξαιρετικά μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, το ελληνικό ελαιόλαδο έχει ως βασικό όπλο την υψηλή του ποιότητα.

Η είσοδος νέων ανταγωνιστών και η αναθεώρηση της ΚΑΠ καθιστούν μονόδρομο μια εκ βάθρων αλλαγή του τρόπου που λειτουργεί ο κλάδος στην Ελλάδα – με έμφαση πλέον στην τυποποίηση, την καθετοποίηση και τις οικονομίες κλίμακας. Ευτυχώς οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την πραγματοποίηση αυτής της μεταστροφής – η οποία μπορεί να διπλασιάσει την αξία των ελληνικών εξαγωγών ελαιολάδου.

Το ελαιόλαδο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας καθώς καλύπτει το 9% της συνολικής αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα σε όρους αξίας (έναντι 1% στην Ευρώπη). Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός ελαιολάδου παγκοσμίως (μετά την Ισπανία και την Ιταλία), με παραγωγή της τάξης των 0,3 εκατ. τόνων, η οποία αντιστοιχεί σε €750 εκατ., συνεισφέροντας έτσι το 0,4% του ΑΕΠ (έναντι 0,3% του ΑΕΠ για τον ισπανικό κλάδο και 0,1% για τον ιταλικό).

Συνέχεια του άρθρου ▸ Παρακαλώ δείτε το συνημμένο αρχείο (ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ BRAND)

Attachments:
Download this file (Olive Oil_2015.pdf)OLIVE OIL 2015[OLIVE OIL 2015]798 kB
Download this file (PressRelease_ OliveOil_May_2015.doc)ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ BRAND[ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ BRAND]161 kB

Αναζήτηση

Weather

°F°C
Error! Unable to Find Specified Location!

Currency convertorΔίκτυο Συνεργασιών

Θεσμικό Επενδυτικό Πλαίσιο

Η Οικονομία της Ρωσίας

Εκθέσεις

Χρήσιμα Links

Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Τουρισμός

Είσοδος μελών