ΒΙΖΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ | ΕΛΛΑΔΑ

ΒΙΖΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

A. Η βίζα χορηγείται από την προξενική αρχή, εντός της δικαιοδοσίας της οποίας διαμένει νομίμως ο αιτών πολίτης τρίτης χώρας, αφού ληφθούν υπόψη λόγοι που αφορούν ιδίως στη δημόσια τάξη και ασφάλεια της χώρας και τη δημόσια υγεία και διακρίνεται στις εξής:

1. Ομοιόμορφη Θεώρηση (Visa C): Ομοιόμορφη θεώρηση τύπου C είναι η θεώρηση που ισχύει για ολόκληρη την επικράτεια των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζουν τις διατάξεις του κοινοτικού κώδικα θεωρήσεων και χορηγείται ενόψει διέλευσης από ή πρόθεση παραμονής στην επικράτεια των κρατών - μελών, η οποία δεν υπερβαίνει σε διάρκεια τις 90 ημέρες εντός οποιασδήποτε περιόδου 180 ημερών στο έδαφος των κρατών-μελών της ενισχυμένης συνεργασίας Σένγκεν.

2. Θεώρηση Μακράς διάρκειας (Εθνική θεώρηση - Visa D): Θεώρηση εισόδου D είναι η εξουσιοδότηση που χορηγείται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για την είσοδο και διαμονή πολιτών τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια για διάστημα που υπερβαίνει τις 180 ημέρες και μπορεί να ανέλθει έως 365 ημέρες, βάσει των αντίστοιχων για το καθεστώς διαμονής πολιτών τρίτων χωρών, εθνικών νομοθετικών ρυθμίσεων ή το ενωσιακό δίκαιο.

3. Θεώρηση Περιορισμένης Εδαφικής Ισχύος (Visa LTV).

4. Πολίτης τρίτης χώρας, που δεν έχει υποχρέωση θεώρησης εισόδου, επιτρέπεται να εισέρχεται και να παραμένει στην ελληνική επικράτεια για διάστημα το οποίο δεν υπερβαίνει τις 90 ημέρες εντός οποιασδήποτε περιόδου 180 ημερών από την ημερομηνία της πρώτης εισόδου. Πολίτης τρίτης χώρας που εισέρχεται στη χώρα για τουρισμό, συνέδρια, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και γενικά για ολιγοήμερη διαμονή, μπορεί να παραμείνει προσωρινά χωρίς άδεια διαμονής, για όσο χρόνο ισχύει η προξενική θεώρηση ή για χρονικό διάστημα μέχρι 90 ημέρες εντός οποιασδήποτε περιόδου 180 ημερών εάν πρόκειται για πολίτη τρίτης χώρας στον οποίο επιτρέπεται η είσοδος χωρίς προξενική θεώρηση.

B. Οι κατηγορίες αδειών διαμονής, καθώς και οι τύποι αδειών που περιλαμβάνονται σε αυτές είναι οι εξής:

Α) Άδεια διαμονής για εργασία και επαγγελματικούς λόγους
Α1. Εργαζόμενοι με εξαρτημένη εργασία – παροχή υπηρεσιών ή έργου
Α2. Εργαζόμενοι ειδικού σκοπού
Α3. Επενδυτική δραστηριότητα
Α4. Απασχόληση υψηλής ειδίκευσης «Μπλε Κάρτα»

Β) Προσωρινή διαμονή
Β1. Εποχική εργασία
Β2. Αλιεργάτες
Β3. Μέλη καλλιτεχνικών συγκροτημάτων
Β4. Πολίτες τρίτων χωρών που μετακινούνται από επιχείρηση εγκατεστημένη σε κράτος − μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου,
με σκοπό την παροχή υπηρεσίας
Β5. Πολίτες τρίτων χωρών που μετακινούνται από επιχείρηση εγκατεστημένη σε τρίτη χώρα με σκοπό την παροχή υπηρεσίας
Β6. Αρχηγοί οργανωμένων ομάδων τουρισμού
Β7. Πολίτες τρίτων χωρών φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετέχουν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης

Γ) Άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς, εξαιρετικούς και άλλους λόγους

Γ1. Ανθρωπιστικοί λόγοι
Γ2. Εξαιρετικοί λόγοι
Γ3. Δημόσιο συμφέρον
Γ4. Άλλοι λόγοι

Δ) Άδεια διαμονής για σπουδές, εθελοντική εργασία, έρευνα και επαγγελματική κατάρτιση,
Δ1. Σπουδές
Δ2. Εθελοντική εργασία
Δ3. Έρευνα
Δ4. Επαγγελματική κατάρτιση.

Ε) Άδεια διαμονής για θύματα εμπορίας ανθρώπων και παράνομης διακίνησης μεταναστών

ΣΤ) Άδεια διαμονής για οικογενειακή επανένωση
ΣΤ1. Μέλη οικογένειας πολίτη τρίτης χώρας
ΣΤ2. Μέλη οικογένειας Έλληνα ή ομογενούς
ΣΤ3. Αυτοτελής άδεια διαμονής μέλους οικογένειας πολίτη τρίτης χώρας ή ομογενούς
ΣΤ4. Προσωποπαγές δικαίωμα διαμονής μελών οικογένειας Έλληνα

Ζ) Άδεια διαμονής μακράς διάρκειας
Ζ1. Άδεια διαμονής επί μακρόν διαμένοντος
Ζ2. Άδεια διαμονής δεύτερης γενιάς
Ζ3. Άδεια δεκαετούς διάρκειας

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Κοινά δικαιολογητικά για όλους τους τύπους αδειών:

Αρχική χορήγηση άδειας διαμονής

1)Έντυπο αίτησης
2)Δύο (2) έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες σε φυσική μορφή,
3)Επικυρωμένο αντίγραφο ισχύοντος διαβατηρίου ή ταξιδιωτικού εγγράφου
4)Παράβολο με τη μορφή ηλεκτρονικού παραβόλου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 132 του ν. 4251/2014, όπου απαιτείται.
5)Βεβαίωση Ασφάλισης ή ότι έχει υποβληθεί αίτηση στον οικείο ασφαλιστικό φορέα για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εργατικού ατυχήματος ή ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδιωτικού φορέα ασφάλισης, όπου αυτό επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Ειδικότερα,

Α1) Εξαρτημένη εργασία - Παρέχεται πρόσβαση στην αγορά εργασίας για μισθωτή απασχόληση

Βίζα για εξαρτημένη εργασία

Βίζα μπορεί να χορηγηθεί αφού περιέλθει στην Διπλωματική ή έμμισθη Προξενική Αρχή, από την αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης τα ακόλουθα έγγραφα:
• Η σχετική Πράξη του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία εγκρίνεται η απασχόληση για παροχή εξηρτημένης εργασίας σε συγκεκριμένο εργοδότη. Η ανωτέρω εγκριτική Πράξη χορηγείται βάσει της εν ισχύ Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδίδεται κάθε δεύτερο έτος σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.4251/2014 και καθορίζει τον ανώτατο αριθμό θέσεων για εξαρτημένη εργασία που χορηγούνται σε πολίτες τρίτων χωρών, ανά Περιφέρεια και ειδικότητα απασχόλησης.
• Επικυρωμένο αντίγραφο έγκυρης σύμβασης εξαρτημένης εργασίας για ένα τουλάχιστον έτος στην Ελλάδα ή υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εργοδότη από δημόσια υπηρεσία, από την οποία να προκύπτει ότι η αμοιβή του είναι ίση τουλάχιστον με τις μηνιαίες αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη, όπως ορίζονται με την εκάστοτε Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς και το διάστημα απασχόλησής του.

Α1.1.Εξαρτημένη εργασία - Αρχική χορήγηση άδειας διαμονής κατόπιν μετάκλησης

• Επικυρωμένο αντίγραφο σύμβασης εξαρτημένης εργασίας με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εργοδότη από δημόσια υπηρεσία, από την οποία να προκύπτει ότι η αμοιβή του είναι ίση με τις μηνιαίες αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη, όπως ορίζονται με την εκάστοτε Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς και το διάστημα απασχόλησής του ή υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του από δημόσια υπηρεσία, στην οποία να αναφέρεται ότι η αμοιβή του εργαζόμενου είναι ίση με τις μηνιαίες αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη, όπως ορίζονται με την εκάστοτε Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς και το διάστημα απασχόλησής του.

Ανανέωση για άδεια διαμονής εξαρτημένης εργασίας και παροχής υπηρεσιών ή έργου - Παρέχεται πρόσβαση στη μισθωτή εργασία και στην παροχή υπηρεσιών ή έργου

• Βεβαίωση του οικείου οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης, από την οποία προκύπτουν οι ημέρες εργασίας και η διάρκεια ασφάλισης (αυτεπάγγελτη αναζήτηση). Αποδεικτικό εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων.

Α1.2.Ανανέωση για άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία και παροχή υπηρεσιών ή έργου
• Βεβαίωση του οικείου οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης, από την οποία προκύπτουν οι ημέρες εργασίας και η διάρκεια ασφάλισης (αυτεπάγγελτη αναζήτηση) Αποδεικτικό εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων.

Α2) Εργαζόμενοι ειδικού σκοπού - Παρέχεται πρόσβαση στην αγορά εργασίας για άσκηση συγκεκριμένου επαγγέλματος

Α2.1. Θεώρηση εισόδου και αρχική χορήγηση άδειας διαμονής σε: μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, μετόχους, διαχειριστές, νόμιμους εκπροσώπους, γενικούς διευθυντές, διευθυντές εταιρειών εγκατεστημένων στην Ελλάδα
• Αντίγραφο του Φ.Ε.Κ. ίδρυσης ημεδαπής εταιρείας ή εγκατάστασης θυγατρικής εταιρείας ή υποκαταστήματος αλλοδαπής εταιρείας που ασκεί εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα από το οποίο προκύπτει ο διορισμός ή η εκλογή τους ή
• Αντίγραφο του καταστατικού της εταιρείας ή
• Αντίγραφο απόφασης του αρμοδίου οργάνου της εταιρείας για την ιδιότητά τους ως μελών Δ.Σ. ή διαχειριστών ή νόμιμων εκπροσώπων ή γενικών διευθυντών ή διευθυντών ή
• Αντίγραφο καταστατικού της εταιρίας και πρόσφατο πιστοποιητικό αρμόδιου φορέα για την μετοχική σύνθεση της εταιρίας καθώς και βεβαίωση για την έδρα της αλλοδαπής εταιρίας σε περίπτωση που δεν προκύπτει από τα προαναφερθέντα, εάν πρόκειται για συνδεδεμένες εταιρίες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 ε παρ. 5 του ν. 2190/1920.

Α2.2. Θεώρηση εισόδου και αρχική χορήγηση άδειας διαμονής σε υπαλληλικό προσωπικό ημεδαπών εταιριών που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο εκτέλεσης σύμβασης παροχής υπηρεσιών ή έργου που έχει συνάψει η αλλοδαπή εταιρία της περ. α΄ της παρούσης, με τρίτη/ες, την προώθηση των προϊόντων και την παροχή τεχνικής υποστήριξης σε αλλοδαπές επιχειρήσεις και καταναλωτές.

• Τίτλος σπουδών ή έγγραφα που αποδεικνύουν διετή εργασιακή εμπειρία, συναφή με το αντικείμενο απασχόλησης στην εταιρεία, όπως αυτό περιγράφεται στη σύμβαση εργασίας (πλην της περίπτωσης που η εταιρία απασχολεί τουλάχιστον πενήντα ημεδαπούς εργαζομένους)
• Σύμβαση εργασίας, από την οποία θα προκύπτει το χρονικό διάστημα απασχόλησης, το αντικείμενο απασχόλησης στην εταιρία του ενδιαφερόμενου πολίτη τρίτης χώρας και οι μηνιαίες αποδοχές του. Η σύμβαση πέραν του κειμένου, θα φέρει ευκρινώς ημερομηνία σύνταξης, καθώς και τις ιδιότητες, τις υπογραφές και τα ονοματεπώνυμα των συμβαλλομένων.

Α2.3. Θεώρηση εισόδου και αρχική χορήγηση άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που απασχολούνται ως νόμιμοι εκπρόσωποι, διευθυντές, στελέχη καιυπάλληλοι σε επιχειρήσεις, βάσει εδικών διακρατικών συμφωνιών ή εισηγήσεων αρμόδιων ελληνικών αρχών
• ΦΕΚ κύρωσης διακρατικής συμφωνίας ή
• Αντίγραφο σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με την επιχείρηση ή
• Εισήγηση αρμόδιας δημόσιας αρχής, ν.π.δ.δ., ν.π.ι.δ. ή οργανισμού για τη συνδρομή στο πρόσωπο του ενδιαφερόμενου λόγων που δικαιολογούν την αναγκαιότητα εισόδου και διαμονής στην Ελλάδα
• Σύμβαση εργασίας διάρκειας άνω των έξι μηνών όπου αναγράφεται η ειδικότητα και ο χρόνος απασχόλησης του πολίτη τρίτης χώρας

Α2.5 Θεώρηση εισόδου και αρχική χορήγηση άδειας διαμονής σε υπαλληλικό προσωπικό και νομίμους εκπροσώπους που απασχολούνται σε ναυτιλιακές, εμποροβιομηχανικές, κατασκευαστικές ή άλλες εταιρίες
• Βεβαίωση του Υπουργείου Οικονομικών ή Ναυτιλίας και Αιγαίου, κατά περίπτωση, όπου βεβαιώνεται η λειτουργία της εταιρίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3427/2005, των α.ν. 378/1968 και 27/1975, όπως ισχύει, του ν.δ. 2687/1953, καθώς και του ν. 2347/2005.
• Πρόσφατη βεβαίωση του Υπουργείου Οικονομικών ή Ναυτιλίας και Αιγαίου, κατά περίπτωση, από την οποία θα προκύπτει ο διορισμός και το όνομα του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας ή
• Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της σύμβασης εργασίας, από την οποία θα προκύπτει το χρονικό διάστημα απασχόλησης, το αντικείμενο απασχόλησης στην εταιρία του ενδιαφερόμενου πολίτη τρίτης χώρας και οι μηνιαίες αποδοχές του. Η σύμβαση πέραν του κειμένου, θα φέρει ευκρινώς ημερομηνία σύνταξης, καθώς και τις ιδιότητες, τις υπογραφές και τα ονοματεπώνυμα των συμβαλλομένων.

Α3.3 Θεώρηση εισόδου και αρχική χορήγηση άδειας διαμονής σε στρατηγικούς επενδυτές
• Απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων περί υπαγωγής στο ν. 3894/2010, όπως ισχύει

Α3.4. Θεώρηση εισόδου και αρχική χορήγηση άδειας διαμονής σε προσωπικό που πρόκειται να απασχοληθεί στην επενδυτική δραστηριότητα
• Εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων για την σχέση του προσωπικού με το φορέα της στρατηγικής επένδυσης Συμβόλαιο εργασίας

Β1. Εποχική εργασία
Η θεώρηση εισόδου για εποχιακή εργασία χορηγείται σε πολίτη τρίτης χώρας που διατηρεί τον κύριο τόπο κατοικίας του σε τρίτη χώρα και επιθυμεί να διαμείνει νόμιμα και προσωρινά για λόγους απασχόλησης στην ελληνική επικράτεια σε τομέα δραστηριότητας που εξαρτάται από την αλλαγή των εποχών, βάσει μιας ή περισσότερων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, που συνάπτονται απευθείας μεταξύ του πολίτη τρίτης χώρας και του εργοδότη που είναι εγκατεστημένος στην Ελλάδα. Η συνολική διάρκεια παραμονής στην Ελλάδα, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες ανά περίοδο δώδεκα μηνών και παρέχει δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας αποκλειστικά για την παροχή της συγκεκριμένης εργασίας σε συγκεκριμένο εργοδότη, ύστερα από πρόσκληση του οποίου αυτή χορηγήθηκε.
Εθνική θεώρηση μακράς διάρκειας για εποχική εργασία μπορεί να χορηγηθεί αφού περιέλθει στο Προξενείο, από την αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είτε ταχυδρομικώς είτε μέσω ταχυμεταφοράς των ΕΛΤΑ ή ιδιωτικών εταιρειών:
• Η σχετική Πράξη του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία εγκρίνεται η απασχόληση, σε τομέα δραστηριότητας εποχικού χαρακτήρα για χρονικό διάστημα μέχρι έξι συνολικά μήνες ανά περίοδο δώδεκα μηνών.
• Επικυρωμένο αντίγραφο της σύμβασης εργασίας, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εργοδότη από δημόσια υπηρεσία, από την οποία θα προκύπτει η απασχόληση του υπηκόου τρίτης χώρας σε συγκεκριμένο εργοδότη και τόπο, το είδος της απασχόλησης, η διάρκεια και η αμοιβή του εργαζόμενου, η οποία δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση μικρότερη από τις αποδοχές ανειδίκευτου εργαζόμενου, όπως αυτές καθορίζονται με την εκάστοτε Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θεωρημένη από την οικεία υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας.

Γ3.2. Θεώρηση εισόδου και αρχική χορήγηση άδειας διαμονής σε ιδιοκτήτες ακινήτων

Χορήγηση εθνικής θεώρησης εισόδου σε περίπτωση που δεν έχει ξεκινήσει ή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αγοράς.
• έγγραφα που αποδεικνύουν την οικονομική δυνατότητα του πολίτη τρίτης χώρας όπως, βεβαίωση αναγνωρισμένης τράπεζας Α τάξεως ή επίσημου χρηματοδοτικού οργανισμού ή άλλου αναγνωρισμένου οργανισμού φύλαξης χρεογράφων με την οποία να πιστοποιείται η ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών ή λοιπών κινητών αξιών, ιδίως ομόλογα ή μετοχές, για την κάλυψη των κεφαλαίων της επένδυσης, τουλάχιστον διακοσίων πενήντα χιλιάδων 250.000 ευρώ.
• αντίγραφο σύμβασης ανάθεσης μεσιτείας σε δικηγόρο ή σε δικηγορικό ή σε κτηματομεσιτικό γραφείο.

Θεώρηση εισόδου και αρχική χορήγηση άδειας διαμονής σε ιδιοκτήτες ακινήτων
• Συμβόλαιο αγοράς επί του οποίου αναγράφεται ότι «το συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου, δεν τελεί υπό όρους και αιρέσεις, το σύνολο του τιμήματος ανέρχεται σε ποσό ......... το οποίο καταβλήθηκε ολοσχερώς με δίγραμμη τραπεζική επιταγή ή με τραπεζική συναλλαγή» και .αποδεικτικό μεταγραφής του συμβολαίου από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο ή
• βεβαίωση συμβολαιογράφου (σε περίπτωση που κατά την αγορά του ακινήτου καταβλήθηκε ποσό μικρότερο των διακοσίων πενήντα(250.000) χιλιάδων ευρώ αλλά η σημερινή αντικειμενική αξία του ακινήτου υπερβαίνει ή είναι ίση του εν λόγω ποσού, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται,
• «Από τον έλεγχο του αριθ. ...... συμβολαίου αγοράς ακινήτου προκύπτει ότι καταβλήθηκε το τίμημα της αξίας του ακινήτου ολοσχερώς και το συμβόλαιο, δεν τελεί ΠΛΕΟΝ υπό όρους, αιρέσεις και προθεσμίες και η αντικειμενική αξία του ακινήτου, ως έχει σήμερα, ανέρχεται στο ποσόν .......»
• Αντίγραφο συμβολαιογραφικού εγγράφου μίσθωσης ξενοδοχειακών καταλυμάτων ή τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα, από το οποίο να αποδεικνύεται η εφάπαξ καταβολή του ποσού των 250.000 ευρώ και στο οποίο να υφίσταται μνεία για χορήγηση σχετικού σήματος λειτουργίας από τον ΕΟΤ και
• Αποδεικτικό μεταγραφής του αρμόδιου υποθηκοφυλακείου στο οποίο έχει μεταγραφεί το σχετικό μισθωτήριο συμβόλαιο ή
• Συμβόλαιο αγοράς αγροτεμαχίου ή οικοπέδου και εργολαβικό συμφωνητικό ανέγερσης/αναπαλαίωσης κατοικίας κατατεθειμένο στην εφορία σύμφωνα με το νόμο και
• Οικοδομική άδεια στο όνομα του ενδιαφερομένου και
• Τιμολόγια του/των εργολάβου/ων και τις αντίστοιχες εξοφλητικές αποδείξεις ή
• Σύμβαση χρονομεριστικής μίσθωσης τουλάχιστον δεκαετούς διάρκειας στην οποία να αναφέρεται το τίμημα που αντιστοιχεί κατ' έτος και
• Αποδεικτικό μεταγραφής από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο και
• Βεβαίωση του ΕΟΤ ότι έχει λάβει γνώση της κατάρτισης της συγκεκριμένης χρονομεριστικής μίσθωσης.

Attachments:
Download this file (VIZA to Greece_GR.doc)VIZA to Greece_GR.doc[ ]96 kB

Αναζήτηση

Weather

69°
20°
°F°C
Scattered Showers
Humidity: 65%
Sun
Scattered Showers
52 | 71
11 | 21
Mon
Scattered Thunderstorms
58 | 75
14 | 23

Currency convertor



Δίκτυο Συνεργασιών

Θεσμικό Επενδυτικό Πλαίσιο

Η Οικονομία της Ρωσίας

Εκθέσεις

Κανόνες και Πρότυπα Εμπορίου

Χρήσιμα Links

Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Τουρισμός

Είσοδος μελών