Απόλαυσαν υψηλής ποιότητας προϊόντα και ξεναγήθηκαν στο κτήμα Grecotel Agreco

Στο μπαλκόνι του κτήματος της Grecotel Agreco, με θέα το Κρητικό πέλαγος, ο Ρώσος Υπουργός Μεταφορών κ. Μαξίμ Σοκόλοφ, ο ρώσος Πρέσβης στην Αθήνα κ. Αντρέι Μασλόφ και οι ακόλουθοί τους ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, Επιτίμου Προξένου της Δημοκρατίας της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, Ιδρυτή και Προέδρου της Grecotel, για το όραμά του, για τη δημιουργία του κτήματος Agreco Farms.

Στην ξενάγηση που ακολούθησε, ο Υπουργός έκοψε και δοκίμασε, από το μποστάνι του κτήματος, αντζούρια με μηδενικά "τροφοχιλιόμετρα". Εντυπωσίαστηκε, από το άρωμα και τη γεύση των αγγουριών. Τάισε μόνος του τα Κρι - Κρι και τα άλλα ζώα του κτήματος.
Θαύμασε το στήσιμο του "αντικριστού" αρνιού.

Ο Υπουργός και οι συνοδοί του ενημερώθηκαν ότι, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε εποχικές αγροτικές εμπειρίες (Κούρεμα προβάτων, θερισμός - αλώνισμα, γιορτή τρύγου, πάτημα σταφυλιών, οινοποίηση, γιορτή τσικουδιάς).
Η Βιωματική εμπειρία ενηλίκων, "Γίνε Αγρότης για μια Ημέρα", και των παιδιών "Μικροί Αγρότες" με επίσκεψη στο Μίνι ζωολογικό κήπο, τους μένει αξέχαστη.
Τα παιδιά, κόβουν βιολογικά λαχανικά, ετοιμάζουν φαγητό. Ζυμώνουν, πλάθουν, φουρνίζουν, δοκιμάζουν ζεστό ψωμί με βιολογικό λάδι.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, ο Υπουργός και οι συνοδοί του, καλεσμένοι του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, βίωσαν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στημένη με μεράκι και σεβασμό στις αρχές και αξίες της Κρητικής Φιλοξενίας.

Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Πατριάρχης της Κρητικής φιλοξενίας, θεωρεί τη φιλοξενία στα ξενοδοχεία του και τη φιλοξενία των καλεσμένων του ως προέκταση της φιλοξενίας στο σπίτι του.

Δοκίμασαν πιάτα εποχής από ολόφρεσκα βιολογικά προϊόντα παραγωγής Agreco Farms και παραδοσιακές συνταγές από την περίφημη Κρητική κουζίνα.
Έκαναν "εις υγεία" δοκιμάζοντας τις άγριες βιολογικές αγκινάρες, παραγωγής του κτήματος, σκορδουλάκους, ζυμωτό ψωμί με το βιολογικό ελαιόλαδο Agreco Farms.
Συνέχισαν με τον παραδοσιακό Ντάκο, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιστημονικά αποδεδειγμένης υγιεινής "Κρητικής Διατροφής", πρότυπο διατροφής για μακροζωία.

Ακολούθησε παραδοσιακό σφουγγάτο με αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής και γεμιστά λαχανικά με ρύζι και μυρωδικά, προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, παραγωγής του κτήματος.

Εντυπωσιάστηκαν όχι μόνο με την παρουσίαση στη μεγάλη πήλινη πιατέλα, αλλά ιδιαίτερα με τη μοναδική γεύση τους.

Το κατσίκι με άγριες βιολογικές αγγινάρες παραγωγής του κτήματος καθώς και οι μπουμπουριστοί χοχλιοί με δενδρολίβανο και σπιτικό ξύδι θα τους μείνουν αξέχαστα.
Η ξεχωριστή γεύση της βιολογικής ντομάτας, το ξυλάγγουρο, η γλιστρίδα, το εξαιρετικής ποιότητος βιολογικό ελαιόλαδο Agreco Farms έκαναν τη σαλάτα του κτήματος μια επιπλέον ξεχωριστή εμπειρία.
Το γεύμα συνόδευσαν κρασιά βιολογικής καλλιέργειας παραγωγής του κτήματος.

Για επιδόρπιο γεύτηκαν:
-Γερακαριανά κεράσια
-Μούρα παραγωγής του κτήματος
-Βιολογικό γιαούρτι Agreco Farms με καρύδια και θυμαρίσιο μέλι Agreco Farms
-Παραδοσιακή Σφακιανή πίτα με σπιτικό γλυκό κυδώνι και κουκουνάρι
-Ζεστά Λυχναράκια
-Εντυπωσιακά καλιτσούνια
Στο τέλος απόλαυσαν ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη (οι Ρώσοι τον λατρεύουν), συνοδεία γλυκού κουταλιού ελιάς και ποικιλιακές Τσικουδιές (τσικουδιά, μερτόρακη, ρακόμελο, κιτρόρακη).
Πριν την αναχώρηση παρέλαβαν τα δώρα τους εκ μέρους του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, χαρακτηριστικά κρητικά προϊόντα με το διακριτικό εμπορικό τίτλο Agreco Farms.
Τα προϊόντα αυτά είναι διαθέσιμα στα καταστήματα Agreco Farms, στις γωνιές Agreco Farms που βρίσκονται στα καταστήματα των ξενοδοχείων της Grecotel καθώς επίσης και στα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών.

Τα ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της Agreco Farms:
-Πρωτοπορία (από 2002) Μοναδικό Ελληνικό παράδειγμα (Greek paradigm) Κρητικής Φιλοξενίας που καλύπτει πλήρως τις πιο υψηλές, σύγχρονες απαιτήσεις κάθε επισκέπτη
-Προβάλλει την Κρητική Κουζίνα μέσω παραδοσιακών συνταγών κάνοντας χρήση εποχικών βιολογικών προϊόντων που παράγονται επί τόπου χωρίς τη χρήση χημικών
-Υπερβαίνει οποιαδήποτε άλλη γευστική εμπειρία παραδοσιακού εστιατορίου αστικού τύπου ή εμπειρίας σε χωριό.
-Ενώ η γευστική περιπλάνηση είναι μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, δεν παύει να είναι μέρος μιας συνολικής εμπειρίας που βιώνει ο επισκέπτης.
-Η εμπειρία των λίγων έγινε εφικτή για "πολλούς".
-Το μενού Agreco λειτουργεί σαν brand και έχει εφαρμοστεί και σε άλλα εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων του Ομίλου καθώς και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, χορηγία της Grecotel, υπηρετώντας και γνωστοποιώντας τις αρχές της Κρητικής φιλοξενίας, την Κρητική Διατροφή, τα εκλεκτά Κρητικά Προϊόντα.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Το 2009 το εστιατόριο Agreco Farms βραβεύτηκε από το περιοδικό Vanity Fair, UK,
σαν το "Best Organic Restaurant in the World".
Η Agreco Farms έχει βραβευτεί από τον θεσμό Tourism Awards 2014 στην κατηγορία
"Καινοτόμο Concept Εστιατορίου" με ασημένιο βραβείο σαν "Μοναδικό Ελληνικό Παράδειγμα Κρητικής Φιλοξενίας".
Στα Tourism Awards 2016 βραβεύτηκε στην κατηγορία "Ελληνική κουζίνα / Ανάδειξη τοπικής κουζίνας", με ασημένιο βραβείο.
Έχει επίσης τη διάκριση "BIO KOUZINA".

Η Grecotel, αναπτύσσοντας μοναδικά concept που εκφράζουν τον Κρητικό Πολιτισμό και αναδεικνύουν τις αξίες της Κρήτης, προβάλλει την Κρήτη, την Κρητική Φιλοξενία και την Κρητική Διατροφή, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην βιώσιμη ανάπτυξή της, συνδέοντας επιτυχώς τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα.
Το κτήμα Agreco Farms λειτουργεί καθημερινά βάσει εβδομαδιαίου προγράμματος.
(Για κρατήσεις 20310 72129).

Πηγή

Αναζήτηση

Weather

°F°C
Error! Unable to Find Specified Location!

Currency convertorΔίκτυο Συνεργασιών

Θεσμικό Επενδυτικό Πλαίσιο

Η Οικονομία της Ρωσίας

Εκθέσεις

Κανόνες και Πρότυπα Εμπορίου

Χρήσιμα Links

Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Τουρισμός

Είσοδος μελών