Δελτίο Τύπου | Επιχειρηματική Σύνοδος: "EE-Ευρασία-Κίνα: Χτίζοντας γέφυρες από την Ανατολή στη Δύση"

Tο Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο υποστήριξε την διοργάνωση και ανέλαβε την σύνθεση της επίσημης ρωσικής αποστολής στα πλαίσια του Business Summit  “ΕU – Εurasia – China”, που συνδιοργανώθηκε από το το «Economist Events» και  το Ελληνο-Ευρασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (GEBC) στις 9-10 Οκτωβρίου 2017, στην Αθήνα.

Τα θέματα του Business Summit εστιάστηκαν στις νέες δυνατότητες της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων, όπως είναι η ΕΕ, η Ευρασία και η Κίνα και συγκεκριμένα στους τομείς της γεωπολιτικής, της βιομηχανίας, της ενέργειας, των μεταφορών κ.α.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί υποστηρικτή της περιφερειακής ολοκλήρωσης και της ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης, ενώ η γεωγραφική θέση της χώρας καθορίζει την ιδιαίτερη συμβολή στην πρωτοβουλία «One Belt - One Road». Υπογράμμισε επίσης, ότι η τριμερής συνεργασία ΕΕ – Κίνας – Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης είναι αμοιβαία επωφελής και αναγκαία για την τόνωση κοινών επενδυτικών project και την οικονομική ανάπτυξη εν γένει.

Διακεκριμένες προσωπικότητες από την κυβέρνηση, τους θεσμούς και τις επιχειρήσεις από χώρες της ΕΕ, της Ευρασίας και την Κίνα, μεταξύ των οποίων ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ε.Ε. κ. Vladimir Chizhov, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης,η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν κ. Roman Vassilenko, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Κουβέλης, η Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας του Φορέα «Delovaya Russia» κα. Nonna Kagramanyan και ο Διδάκτορας & Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών & Logistics του Φορέα «Russian Union of Industrialists & Entrepreneurs»κ.α., παρουσίασαν τα ζητήματα συνεργασίας της Ε.Ε., της Ευρασίας και της Κίνας, έθιξαν γεωπολιτικά θέματα και το μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ εστίασαν στις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών & logistics, των κατασκευών, των τροφίμων κτλ.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ε.Ε. κ. Vladimir Chizhov, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των μακροπεριφερειών στην παγκόσμια οικονομία, ενώ κάλεσε την Ρωσία, την Κίνα και την Ε.Ε. να συλλογιστούν το πως θα μπορούσε να οικοδομηθεί ένα νέο, πιο σταθερό παράδειγμα συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις διαδικασίες ολοκλήρωσης που έχουν ξεκινήσει στην Ευρασία.

Ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Μπακόλας στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ισχύουσα κατάσταση αλλά και τις προοπτικές των  χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα έργων στην Ευρασιατική Περιφέρεια.

Στο Business Summit συμμετείχαν περισσότερες από 300 επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, στις οποίες δόθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης πολλαπλών επιχειρηματικών επαφών.

Weather

34°