Ίδρυση παραρτήματος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε σήμερα από τους προέδρους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Τάσου Καπνοπώλη και του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δημήτρη Μπακόλα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ίδρυση παραρτήματος του ΕΡΕΕ στη Θεσσαλονίκη, με πρόεδρο τον Παντελή Σκαρλάτο.

Οι ομιλίες εστίασαν στην εποικοδομητική εμπορική και επιχειρηματική συνεργασία που μπορούν να έχουν οι δύο χώρες.“Η Ρωσία είναι μια χώρα φιλικά διακείμενη προς τα ελληνικά προϊόντα”, δήλωσε ο κ. Καπνοπώλης, συμπληρώνοντας πως “σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής αρχής, οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία το 2017, αυξήθηκαν κατά 8,8% σε σχέση με το 2016. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης”.

“Θα ήθελα το κέντρο βάρους μας να μετατοπιστεί στις προοπτικές”, ανέφερε ο Αλεξάντερ Σερμπακόφ, πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας πρώτα λόγο στις δυσκολίες που συχνά χαρακτηρίζουν τις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών λόγω των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας.

Περισσότερα...

 

Αναζήτηση

Weather

°F°C
Error! Unable to Find Specified Location!

Currency convertorΔίκτυο Συνεργασιών

Θεσμικό Επενδυτικό Πλαίσιο

Η Οικονομία της Ρωσίας

Εκθέσεις

Κανόνες και Πρότυπα Εμπορίου

Χρήσιμα Links

Επιχειρηματικές Ευκαιρίες

Τουρισμός

Είσοδος μελών