Να εξάγουν μάσκες και αντισηπτικά επιθυμούν Ρώσοι κατασκευαστές

Να εξάγουν μάσκες και αντισηπτικά επιθυμούν Ρώσοι κατασκευαστές

Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, οι Ρωσικές εταιρείες είναι έτοιμες να εξάγουν προστατευτικό εξοπλισμό για τον κορωνοϊό στο εξωτερικό.

Περισσότεροι από 20 Ρώσοι κατασκευαστές επιθυμούν να εξάγουν ιατρικές μάσκες. Οι δεδηλωμένοι όγκοι προσφοράς είναι περίπου 200 εκατομμύρια τεμάχια το μήνα, ανέφερε το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας.

Το Υπουργείο σημείωσε ότι οι ρωσικές εταιρείες μπορούν επίσης να αρχίσουν να εξάγουν αντισηπτικά και απολυμαντικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

 Οι εταιρείες είναι δυνητικά έτοιμες για παράδοση στο εξωτερικό έως 3,5 εκατομμύρια λίτρα αντισηπτικών και 25 χιλιάδες τόνους απολυμαντικών. Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου σημειώνει ότι σκοπεύει να βοηθήσει τους κατασκευαστές να αποκτήσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να εξάγουν σε νέες αγορές, ενώ το Υπουργείο και το Ρωσικό Κέντρο Εξαγωγών εργάζονται επίσης για το αίτημα της απόκτησης πιστοποιητικών ελεύθερης προώθησης προϊόντων.

Στις αρχές Ιουνίου, η Ρωσική Κυβέρνηση επέτρεψε στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου έλαβε αποφάσεις σχετικά με την εξαγωγή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των μασκών, καθώς και ιατρικών συσκευών, εκτός της Ευρασιατικής Οικονομικής Ζώνης.

Η άδεια για τις εξαγωγές αυτών των υλικών άρχισε να ισχύει από τις 18 Ιουνίου.