Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Petrovsky πρωταγωνιστεί στην πόλη του Αρχάγγελου

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Petrovsky πρωταγωνιστεί στην πόλη του Αρχάγγελου

Στην πόλη του Αρχάγγελου (Arkhangelsk), στη βόρεια Ρωσία, αναπτύσσεται και κερδίζει συνεχώς έδαφος στο μερίδιο αγοράς  της πόλης και της γύρω περιοχής, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ  «TF Petrovsky and K».

Το συγκριτικά πλεονεκτήματα της αλυσίδας καταστημάτων Petrovsky είναι ότι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του λιανεμπορίου, δίνουν ζωτικό χώρο στους τοπικούς παραγωγούς να πουλήσουν τα προϊόντα τους, έχουν δικό τους δίκτυο χονδρικής διανομής τροφίμων, συνεργάζονται με κεντρικούς και αξιόπιστους προμηθευτές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και εισάγουν πολύ ποιοτικά προϊόντα από την Ευρώπη, τα οποία προσφέρουν σε προσιτές τιμές.

Ο όμιλος εταιρειών «TF Petrovsky and K» ξεκίνησε τις δραστηριότητές του τον Νοέμβριο του 1993, με χονδρικό εμπόριο τροφίμων. Σύντομα κατέκτησε μια από τις κορυφαίες θέσεις στην αγορά τροφίμων του Arkhangelsk και της περιοχής.

Το 2000 άρχισε να παράγει προϊόντα ζαχαροπλαστικής και να προμηθεύει με αυτά όλα τα καταστήματα λιανικής Petrovsky.

Η υπεραγορά «Petromost» με έκταση άνω των 3.000 τετραγωνικών μέτρων  άνοιξε τις πύλες της,  την 1η Δεκεμβρίου 2011 και μέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα στο Arkhangelsk.

Το 2003, ο όμιλος ανέπτυξε νέες επιχειρηματικές γραμμές: τα φαρμακεία «Vita Nord» και τα καφέ «Na Chasok».

Η αλυσίδα λιανικής Petrovsky, εκτός των άλλων, διαθέτει 84 καταστήματα στις μορφές Hypermarket, Supermarket, U House, που βρίσκονται στις πόλεις: Arkhangelsk, Severodvinsk, Kotlas, Velsk, και Novodvinsk.

Η αλυσίδα διαθέτει καταστήματα και στην Αγία Πετρούπολη.

Περισσότεροι από 90 χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται καθημερινά τα καταστήματα της Petrovsky.