Κατά 90 % αυξήθηκε ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων στη Μόσχα

Κατά 90 % αυξήθηκε ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων στη Μόσχα

Το ένα τρίτο των αυτοαπασχολούμενων της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι εγγεγραμμένο στη Μόσχα, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικής Πολιτικής και Ανάπτυξης της Ρωσικής πρωτεύουσας.

Τον Ιανουάριο-Αύγουστο του 2020, ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων στη Μόσχα αυξήθηκε κατά 90% (176 χιλιάδες άτομα).

Τον Ιανουάριο-Αύγουστο 2020, οι αυτοαπασχολούμενοι κατέβαλαν στα ταμεία της Ρωσικής πρωτεύουσας 1,5 φορές περισσότερο φόρους, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 Στη Μόσχα, κάθε μήνα 20-25 χιλιάδες άτομα εγγράφονται ως αυτοαπασχολούμενοι, κυρίως στον τομέα  εμπορευματικών μεταφορών, της ενοικίασης διαμερισμάτων, των συμβουλευτικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών πληροφορικής, του μάρκετινγκ και της λογιστικής.

Η αύξηση του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων και η εγγραφή τους στα μητρώα της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού η Ρωσική Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει και εφαρμόζει φορολογικά και χρηματοδοτικά προγράμματα για την υποστήριξή τους. Για παράδειγμα ένας αυτοαπασχολούμενος πληρώνει ως φόρο μόνον το 4% των εισοδημάτων του και έχει δικαίωμα συμμετοχής σε υποστηρικτικά και χρηματοδοτικά προγράμματα της Ρωσικής Κυβέρνησης, η οποία μάλιστα σχεδιάζει να θεσπίσει και μηδενικό φόρο για τους αυτοαπασχολούμενους, όταν το εισόδημά τους πέφτει κάτω από τα όρια διαβίωσης.

Η πρωτοβουλία αυτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας (φορολογικά και χρηματοδοτικά κίνητρα), έχει τραβήξει το εισόδημα δεκάδων χιλιάδων πολιτών της χώρας από την «γκρίζα οικονομική ζώνη» και έχει ενισχύσει σημαντικά τα ταμεία του Ρωσικού Κράτους.