Με 1,5 δις δολάρια ενισχύει ο Πούτιν τον Λουκασένκο

Με 1,5 δις δολάρια ενισχύει ο Πούτιν τον Λουκασένκο

Η Ρωσία θα χορηγήσει στη Λευκορωσία δάνειο 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, η οποία μεταδόθηκε από το Ρωσικό Κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία 24.

«Θεωρούμε τη Λευκορωσία ως τον πλησιέστερο σύμμαχο. Η Ρωσία παραμένει ο μεγαλύτερος επενδυτής στην οικονομία της Λευκορωσίας", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος».

Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το δάνειο θα επηρεάσει θετικά τις χρηματοοικονομικές αγορές της Λευκορωσίας.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ζήτησε την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας και την αποκατάσταση του κύκλου εργασιών μεταξύ των δύο χωρών, η οποία κατά τη διάρκεια της πανδημίας μειώθηκε 20%. Ο κ. Πούτιν υπενθύμισε ότι ένα από τα μεγαλύτερα έργα των δύο χωρών πλησιάζει στην επιτυχή ολοκλήρωση του.  Σύντομα ο πυρηνικός σταθμός της Λευκορωσίας αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος κατασκευάζεται με την υποστήριξη Ρώσων ειδικών, θα αρχίσει να λειτουργεί. Περίπου το 90% των 10 δισεκατομμυρίων χορηγήθηκε από τη Ρωσία με τη μορφή δανείου, ενώ το υπόλοιπο 10% του έργου χρηματοδοτείται από τη Λευκορωσία.