Οι προμηθευτές των Auchan, Dixy, Lenta, X5 και λοιπών μεγάλων Ρωσικών αλυσίδων λιανικής, χρηματοδοτούνται με online factoring σε δύο ώρες

Οι προμηθευτές των Auchan, Dixy, Lenta, X5 και λοιπών μεγάλων Ρωσικών αλυσίδων λιανικής, χρηματοδοτούνται με online factoring σε δύο ώρες

Η πανδημία ανάγκασε τον τραπεζικό τομέα να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρει τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο. Το Factoring δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο τομέας factoring, της Promsvyazbank ο οποίος χρηματοδοτεί τους προμηθευτές των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Auchan», «Dixy», «Lenta», «Leroy Merlin», «Metro Cash & Carry», «Monetka», «O 'key», «Thunder», «X5 Retail Group», «Billa» και «HyperGlobus», εφαρμόζει πλέον ένα νέο μοντέλο online factoring και χρηματοδοτεί το αργότερο σε δύο ώρες τους προμηθευτές των αλυσίδων.

Η διαδικτυακή υπηρεσία factoring «χωρίς τίτλους» ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά από τον Μάιο του 2020 και μέχρι σήμερα η Promsvyazbank χρηματοδότησε 100 προμηθευτές των μεγάλων καταστημάτων λιανικής με 3 δισεκατομμύρια ρούβλια.

«Όταν ξεκινάμε την online υπηρεσία factoring, θέτουμε έναν στόχο: ο χρόνος για τη λήψη απόφασης δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2 ώρες, ωστόσο, στην πράξη είναι 40 λεπτά. Χάρη στο δικό μας αυτοματοποιημένο σύστημα λήψης αποφάσεων, καταφέραμε να χρηματοδοτούμαι άμεσα και γρήγορα τους προμηθευτές» δήλωσε ο Innokenty Volovik, επικεφαλής του τομέα factoring της Promsvyazbank.