Ο Βλαντίμηρ Πούτιν επισήμανε την αδήριτη ανάγκη πρόσβασης όλων των χωρών στο εμβόλιο κατά του COVID 19

Ο Βλαντίμηρ Πούτιν επισήμανε την αδήριτη ανάγκη πρόσβασης όλων των χωρών στο εμβόλιο κατά του COVID 19

«Όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, ενώ δεκάδες Κυβερνήσεις έχουν ήδη εκφράσει την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν με τη Ρωσική Ομοσπονδία, για την παραγωγή του πρώτου εμβολίου κατά του κοροναϊού», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμηρ Πούτιν, το περασμένο Σάββατο.

«Στη Ρωσία, όπως γνωρίζετε, έχει αναπτυχθεί και χρησιμοποιείται το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά του κοροναϊού, το Sputnik V. Πρόσφατα καταχωρίσαμε το δεύτερο εμβόλιο EpiVacCorona και υπάρχει και ένα τρίτο, το οποίο βρίσκεται στο δρόμο», είπε ο Ρώσος ηγέτης μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, «δεκάδες χώρες έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να συνεργαστούν για τον εφοδιασμό και την από κοινού παραγωγή αυτών των εμβολίων».

Ο Ρώσος ισχυρός άντρας ανέφερε ότι «η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει να παρέχει στους εταίρους και τους συνεργάτες της Ρωσικά συστήματα δοκιμών και αντιδραστήρια για τη διάγνωση του κοραναϊού, χωρίς κόστος και ότι έχουν ήδη σταλεί πάνω από ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων για εθελοντικές δοκιμές σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημείωσε ότι καταγράφηκαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια κρούσματα κοροναϊού στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, που είναι το 43,7% του συνολικού αριθμού μολυσμένων στον κόσμο και για αυτό το λόγο η Ρωσία ανέλαβε πρωτοβουλία να αναπτυχθούν κοινές δράσεις από τις χώρες της Ανατολικής Ασίας με σκοπό την καταπολέμηση του COVID-19.