Η Ρωσική αλυσίδα λιανικής Pyaterochka του ομίλου X5 στην κορυφή των προτιμήσεων των Ρώσων καταναλωτών

Η Ρωσική αλυσίδα λιανικής Pyaterochka του ομίλου X5 στην κορυφή των προτιμήσεων των Ρώσων καταναλωτών

 

Η Ρωσική αλυσίδα λιανικής Pyaterochka του ομίλου X5 στην κορυφή των προτιμήσεων των Ρώσων καταναλωτών

 

Μια μελέτη των BCG και Romira, η οποία αναλύει τη στάση των καταναλωτών απέναντι στην τρέχουσα κατάσταση που προκαλείται από την πανδημία COVID-19, αναδεικνύει τις  μάρκες που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ρώσων κατά τη διάρκεια του λοκ ντάουν.

Ο ηγέτης της βαθμολογίας είναι η Pyaterochka.

Η αλυσίδα λιανικής Pyaterochka είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Ρώσων καταναλωτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στους τρεις πρώτους περιλαμβάνονται επίσης η Sberbank και το Youtube.

Η μελέτη BCG και Romira αναλύει τη στάση των καταναλωτών απέναντι στην πανδημία COVID-19 και εξετάζει τις αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών σε διάστημα έξι μηνών.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.500 ερωτηθέντες από διαφορετικές κοινωνικο-δημογραφικές ομάδες. Το δείγμα αντιπροσωπεύει τον αστικό πληθυσμό της Ρωσίας. Αναλύθηκαν δεδομένα σχετικά με τις καταναλωτικές δαπάνες σε 40 κατηγορίες προϊόντων.

Η αλυσίδα λιανικής Μαγκνίτ βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ η πρώτη πεντάδα κλείνει με την εταιρεία VKontakte.

Η Pyaterochka ανήκει μαζί με δύο ακόμη αλυσίδες την Perekrestok και το Karusel στον όμιλο της X5.

 

Τα έσοδα του X5 Retail Group το 2019 ανήλθαν σε 26,791 δις δολάρια. Η συνολική έκταση των καταστημάτων ξεπέρασε τα 7,2 εκατομμύρια τετραγωνικά. Ο αριθμός των καταστημάτων στις αλυσίδες λιανικής X5 ήταν 16.297 και ο αριθμός των υπαλλήλων ξεπέρασε τα 307 χιλιάδες άτομα.

 Ο όμιλος αλυσίδων λιανικής X5 ανήκει στην κοινοπραξία «Alfa-Group», που ιδρύθηκε το 1989, από τον Μιχαήλ Μαράτοβιτς Φρίντμαν και είναι μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές χρηματοοικονομικές και επενδυτικές κοινοπραξίες στη Ρωσία.

 

 

Η «Alfa-Group» είναι μια κοινοπραξία ανεξάρτητων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται κυρίως στις αγορές της Ρωσίας και στις χώρες τις πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

 

Οι επιχειρήσεις της Alfa δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό και επενδυτικό τομέα, στο εμπόριο και στην παραγωγή, στις ασφαλιστικές υπηρεσίες, στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, στην παραγωγή και διανομή νερού κ.λ.π.

 

Οι εταιρείες της Alfa επενδύουν κυρίως σε δραστηριότητες με μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, κυρίως στη Ρωσία και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αλλά και σε άλλες αγορές που πληρούν τους στρατηγικούς τους στόχους.

 

 

 

 

Στην «Alfa-Group» εκτός από την X5 ανήκουν:

 

Η ABH Holdings S.A.

 

Μια ιδιωτική εταιρεία χαρτοφυλακίου με έδρα το Λουξεμβούργο και με επενδύσεις σε έναν αριθμό τραπεζικών ομίλων στη Ρωσία, τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Ευρώπης. Στην ABH Holdings ανήκουν η Alfa-Bank (Ρωσία) η Amsterdam Trade Bank N.V. Ολλανδίας η Alfa-Bank Ουκρανίας η Alfa-Bank Λευκορωσίας και Alfa-Bank Καζακστάν.

 

Οι εταιρείες, που ανήκουν στην ABH Holdings, πραγματοποιούν επίσης χρηματοοικονομικές δραστηριότητες στις αγορές της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου

 

Alfa-Capital Management

 

Η Alfa Capital Management Company διαχειρίζεται επενδυτικά χαρτοφυλάκια για ένα ευρύ φάσμα πελατών.

 

Όμιλος Alfa Strakhovanie

 

Πρόκειται για έναν, από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ασφαλιστικούς ομίλους της Ρωσίας, με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, για εταιρικούς και ιδιωτικούς πελάτες.

 

Alfa Asset Management (Ευρώπη) S.A.

 

Είναι εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, για ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες στην Ευρώπη.

 

Η εταιρεία «Α1»

 

Κορυφαία εταιρεία επενδύσεων στη Ρωσία, ειδικός στην επίλυση δύσκολων οικονομικών καταστάσεων και εταιρικών διαφορών.

 

Όμιλος εταιρειών Rosvodokanal

 

Μία από τις κορυφαίες περιφερειακές εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης στη Ρωσία.

 

IDS Borjomi International

 

Ο μεγαλύτερος παραγωγός μεταλλικού νερού στη Ρωσία, στην Ουκρανία, στη Γεωργία, στις υπόλοιπες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στις χώρες της Βαλτικής.

 

 

Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της «Alfa-Group», Μιχαήλ Μαράτοβιτς Φρίντμαν, ανακηρύχθηκε «Ρώσος επιχειρηματίας της χρονιάς», από το περιοδικό Forbes δύο φορές (το 2013 και το 2017).

Επιπλέον και σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2018, το περιοδικό Forbes υπολόγισε την περιουσία του Φρίντμαν στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη λίστα των πλουσιότερων επιχειρηματιών στη Ρωσία, κατέλαβε την έβδομη θέση.