Η Rostec θα αυξήσει την παραγωγή των μη στρατιωτικών αγαθών

Η Rostec θα αυξήσει την παραγωγή των μη στρατιωτικών αγαθών

 

«Η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Rostec αναμένεται να αυξήσει το μερίδιο των μη στρατιωτικών προϊόντων στο 50% έως το 2025», δήλωσε ο επικεφαλής της Rostec, Σεργκέι Τσέμεζοβ, σε συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Ο επικεφαλής της Rostec, επισήμανε ότι «ο Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν μας ζήτησε να αυξήσουμε την παραγωγή των μη στρατιωτικών προϊόντων στο 50% έως το 2030, εμείς όμως έχουμε ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο και θα αυξήσουμε την παραγωγή αυτών των αγαθών στο 50% μέχρι το 2025» και πρόσθεσε ότι «σήμερα το μερίδιο των μη στρατιωτικών προϊόντων είναι 33%»

Ο Μιχαήλ Μισούστιν εγκωμίασε το έργο της Rostec, για την παραγωγή ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού. «Αυξήσαμε την παραγωγή εξοπλισμού ατομικής προστασίας για τον πληθυσμό μας πολύ γρήγορα και τώρα δεν αγοράζουμε τίποτα από το εξωτερικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «η Rostec έχει συμβάλλει επιτυχώς στην υποκατάσταση των εισαγωγών. Η εταιρεία παράγει προϊόντα αεροπορίας, αστροναυτικής, ιατρικής, ανταγωνιστικά στις παγκόσμιες αγορές, καθώς και επιστημονικά και τεχνολογικά προϊόντα υψηλού επιπέδου».

 

Σύμφωνα με το vesti.ru, τα έσοδα της Rostec αυξήθηκαν κατά 3% το 2020, σε 1,8 τρισεκατομμύρια ρούβλια, ενώ για το 2021 τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2 τρισεκατομμύρια ρούβλια.

Επίσης οι εξαγωγές στρατιωτικών προϊόντων της εταιρείας ανήλθαν τον περασμένο χρόνο σε σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια.