BLOG

Το ρούβλι ενισχύεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα

Το ρούβλι ενισχύεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα

Ο ρωσικός οργανισμός αξιολόγησης Expert RA και πολλοί άλλοι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι δημοσίευσαν ταυτόχρονα προβλέψεις για απότομη ενίσχυση του ρουβλιού  έως και 70 ρούβλια ανά δολάριο και κάτω. Μετά από αυτό, το ρούβλι στο Χρηματιστήριο της Μόσχας συνέχισε να ενισχύεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο ρωσικός οργανισμός αξιολόγησης Expert RA προβλέπει ότι το δολάριο θα εξασθενίσει κάτω από τα 70 ρούβλια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021. Σύμφωνα δε με την Credit Suisse, το δολάριο θα μειωθεί το 2021 στα 65-70 ρούβλια.

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, μετά τη δημοσίευση των προβλέψεων των οικονομολόγων, το ρούβλι στο Χρηματιστήριο της Μόσχας συνέχισε να ενισχύεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Μέχρι τις 13:30 ώρα Μόσχας, το δολάριο κυμαινόταν πτωτικά στα 73,2 ρούβλια, ενώ το ευρώ κυμαινόταν στα 89 ρούβλια.

Σύμφωνα με τους Ρώσους οικονομολόγους, οι κυριότεροι λόγοι  για την ενίσχυση του ρουβλιού είναι η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και η προβλεπόμενη ανάκαμψη της Ρωσικής οικονομίας.

 

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr