Η Ρωσική αλυσίδα καταστημάτων Mere ξεκινάει δυναμικά και στην Ελλάδα

Η Ρωσική αλυσίδα καταστημάτων Mere ξεκινάει δυναμικά και στην Ελλάδα

Η εταιρεία Torgservice, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο Svetofor, συνεχίζει την επέκτασή της στην Ευρώπη. Τα πρώτα καταστήματα Mere ανοίγουν και στην Ελλάδα μέσα στο Φεβρουάριο.

Τα τρία πρώτα καταστήματα ανοίγουν τον Φεβρουάριο σε Λάρισα, Τρίπολη και Λαγκαδά και στο εγγύς μέλλον θα ανοίξουν ακόμη δύο.

Η Torgservice σχεδιάζει να λειτουργήσει 80 εκπτωτικά καταστήματα στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους.

Τα καταστήματα, τα οποία θα μοιάζουν περισσότερο με αποθήκη (τα προϊόντα θα είναι σε παλέτες-κούτες-), θα διαθέτουν σε πρώτη φάση 250 κωδικούς προϊόντων. Δηλαδή θα διαθέτουν έναν κωδικό ανά προϊόν.

Το μειονέκτημα της ποικιλίας η ρωσική αλυσίδα ευελπιστεί να το ξεπεράσει, προσφέροντας πολύ χαμηλότερες τιμές, σε σχέση με αυτές του ανταγωνισμού.

Η εταιρεία Torgservice ιδρύθηκε το 2009. Ο κύριος ιδιοκτήτης του ομίλου είναι η οικογένεια Schneider, η οποία κατέχει το 92,5% των μετοχών της εταιρείας.

Τα πρώτα εκπτωτικά καταστήματα της  αλυσίδας  Svetofor άρχισαν να εμφανίζονται το καλοκαίρι του 2009 στο Krasnoyarsk. Σήμερα, ο αριθμός των καταστημάτων Svetofor ξεπερνά τα χίλια.

 Μάλιστα, δεν δραστηριοποιούνται μόνο στη Ρωσία, αλλά και στο Καζακστάν, τη Λευκορωσία και γενικότερα στην Ευρώπη.

Στις ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ρουμανία, Σερβία κλπ-και σήμερα στην Ελλάδα) το δίκτυο δραστηριοποιείται με το όνομα Mere.