Τα προϊόντα γούνας ενδέχεται να αυξηθούν στη Ρωσία κατά 40%

Τα προϊόντα γούνας ενδέχεται να αυξηθούν στη Ρωσία κατά 40%

Τα προϊόντα γούνας φέτος ενδέχεται να αυξηθούν στην τιμή κατά 30-40%. Ο λόγος είναι η αύξηση του κόστους των γουναρικών, δήλωσε ο Σεργκέι Στόλμποφ, Πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Γούνας.

Στη Ρωσία, πρόσθεσε ο Στόλμποφ , ο κύκλος εργασιών των προϊόντων γούνας το 2020 μειώθηκε κατά 35-40%, κατά δύο δισεκατομμύρια δολάρια περίπου.

Παρά το γεγονός όμως ότι οι πωλήσεις των προϊόντων γούνας μειώθηκαν όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και σε όλο τον κόσμο και ενώ θα περιμέναμε οι τιμές να μειωθούν, αυτές μάλλον θα κινηθούν αρκετά ανοδικά. Ο λόγος είναι ότι αυξάνονται σημαντικά οι τιμές των πρώτων υλών λόγω κορονωϊου.

Το Νοέμβριο του 2020, το Ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου ανακοίνωσε νέες ευκαιρίες για τους Ρώσους εξαγωγείς γούνας βιζόν μετά τη σφαγή ολόκληρου του πληθυσμού των βιζόν (17 εκατομμύρια) στη Δανία. Εκεί, βρέθηκε ένα στέλεχος κορονωϊού που μεταδόθηκε σε ανθρώπους και σε ζώα.

Έκτοτε, οι τιμές για το βιζόν στην Κίνα έχουν αυξηθεί κατά 30%. Οι αγρότες από τη Σουηδία, την Πολωνία και την Ουκρανία ανακοίνωσαν επίσης την πρόθεσή τους να καταλάβουν την κενή θέση, η τελευταία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή κατά 10%.