Ρωσία: Στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών το λαθρεμπόριο των πολύτιμων μετάλλων

Ρωσία: Στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών το λαθρεμπόριο των πολύτιμων μετάλλων

Σύμφωνα με το vesti.ru,το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σκοπεύει να εισαγάγει λογισμικό για πολύτιμα μέταλλα και πολύτιμους λίθους. Αυτό το σύστημα κρατικού ελέγχου θα βοηθήσει στην εκκαθάριση της αγοράς από το λαθρεμπόριο και θα προστατεύσει τους πολίτες από την αγορά κάλπικων μετάλλων. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοβ, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με εκπροσώπους του Ομοσπονδιακού Επιμελητηρίου του κλάδου.

Ο Σιλουάνοβ σημείωσε ότι κύριος σκοπό του μέτρου είναι η διαφάνεια του κλάδου . Οι πολίτες με μία εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα θα μπορούν να λαμβάνουν ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα και την προέλευση των πολύτιμων μετάλλων και λίθων.

Στο πλαίσιο του κρατικού συστήματος πληροφοριών, στον τομέα του ελέγχου του κύκλου εργασιών των πολύτιμων μετάλλων και λίθων, από την 1η Απριλίου του τρέχοντος έτους, οι κατασκευαστές θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν οικειοθελώς έναν δισδιάστατο γραμμικό κώδικα στα κοσμήματα.

Εάν η συνήθης σφραγίδα που είναι τοποθετημένη σε ένα κόσμημα μπορεί να παραποιηθεί, τότε ένας τέτοιος γραμμωτός κώδικας δεν θα μπορεί να παραποιηθεί. Η επισήμανση του γραμμωτού κώδικα θα εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς στους κατασκευαστές και θα έχει επίσης θετική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα. Οι μεγάλες εταιρείες κοσμημάτων έχουν ήδη αρχίσει τη σήμανση των προϊόντων τους, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.