Το sputnik-V παράγεται ήδη από 20 φαρμακοβιομηχανίες σε 10 χώρες

Το sputnik-V παράγεται ήδη από 20 φαρμακοβιομηχανίες σε 10 χώρες

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του Κρεμλίνου, ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Διμιτρίεβ, ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι μέχρι τον Ιούνιο όλοι οι Ρώσοι πολίτες, οι οποίοι το επιθυμούν, θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού.

Ο Κιρίλ Διμιτρίεβ ενημέρωσε επίσης τον Ρώσο Πρόεδρο ότι:  «Έχουμε ήδη συμφωνήσει να παράγουν το  sputnik-V, 20 φαρμακοβιομηχανίες σε δέκα χώρες , συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών του κόσμου.  Η Ινδία και η Κορέα ήδη παράγουν το εμβόλιο και τον Απρίλιο πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις θα φτάσουν στην πλήρη παραγωγική δυναμική τους»

Οι συμφωνίες μεταξύ του RDIF και των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών, θα εξασφαλίσουν εντός του 2021 την παραγωγή επαρκών ποσοτήτων εμβολίων για τον εμβολιασμό 700 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το ρωσικό εμβόλιο sputnik-V έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε 59 χώρες, ο πληθυσμός των οποίων υπερβαίνει το 1,5 δισ. κατοίκους, ενώ σε περισσότερες από 30 χώρες έχει ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός με το εμβόλιο sputnik-V.