Γκέρμαν Γκρεφ: Οι κυρώσεις στο κρατικό χρέος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν προκαλούν ανησυχία

Γκέρμαν Γκρεφ: Οι κυρώσεις στο κρατικό χρέος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν προκαλούν ανησυχία

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Sberbank, Γκέρμαν Γκρεφ οι αμερικανικές κυρώσεις στο κρατικό χρέος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν προκαλούν ανησυχία.

Ο επικεφαλής της Sberbank, κατά τη διάρκεια διαδικτυακού συνεδρίου την Παρασκευή 23 Απριλίου, υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν αιτήματα από τις αρχές για υποστήριξη της αγοράς δημόσιου χρέους μετά την επιβολή κυρώσεων στις ΗΠΑ, και αυτή η κατάσταση δεν προκαλεί ανησυχία.

Νωρίτερα, στις 15 Απριλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, απαγορεύοντας στα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αγοράσουν κρατικά ομόλογα της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά τις 14 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, κατά τη διάρκεια της αρχικής τοποθέτησης. Αλλά δεν υπάρχουν περιορισμοί για την αγορά ή πώληση ρωσικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Ο Γκέρμαν Γκρεφ πιστεύει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη εφαρμογής μέτρων έκτακτης ανάγκης για την αντικατάσταση του χαρτοφυλακίου. Το χαρτοφυλάκιο θα αντικατασταθεί από προγραμματισμένες αγορές ρωσικών ομολόγων από τις τράπεζες το επόμενο χρονικό διάστημα.