Εξαιρετικά ενδιαφέρον προμηνύεται το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης 2021

Εξαιρετικά ενδιαφέρον προμηνύεται το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης 2021

Πάνω από 100 συζητήσεις προγραμματίζονται για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης 2021

Το θέμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) φέτος θα είναι «Μαζί ξανά. Η οικονομία μιας νέας πραγματικότητας».

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα πραγματοποιηθεί στις 2-5 Ιουνίου. Το Ίδρυμα Roscongress ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης με την αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών. Η πλήρης συμμετοχή, συμπεριλαμβανομένων των ξένων αντιπροσωπειών, αναμένεται να συμμορφώνεται με όλα τα μέτρα ασφαλείας, για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Το κύριο επιχειρηματικό πρόγραμμα του SPIEF-2021 περιλαμβάνει περισσότερες από 100 εκδηλώσεις, σε τέσσερις θεματικούς τομείς, αφιερωμένους σε θέματα της Παγκόσμιας και της Ρωσικής οικονομίας, των Διεθνών και των Ρωσικών κοινωνικών και τεχνολογικών θεμάτων. Οι επιχειρηματικές συνεδρίες θα πραγματοποιούνται και διαδικτυακά, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες από χώρες όπου οι ταξιδιωτικές ευκαιρίες είναι περιορισμένες λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας να έχουν πρόσβαση στις συζητήσεις.

Το πρώτο και βασικό μέρος του επιχειρηματικού προγράμματος θα ονομάζεται «Συμμετοχή στις προσπάθειες ανάπτυξης» και θα αφιερωθεί στα θέματα της οικονομικής ανάκαμψης και της διεθνούς συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτού του τομέα, θα διεξαχθούν συζητήσεις για την προοπτική της Ευρασιατικής Ένωσης, τον μετασχηματισμό του παγκόσμιου εμπορίου, την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, την παγκόσμια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, την ανάκαμψη της αγοράς τροφίμων και τη βιωσιμότητα των εθνικών συστημάτων υγείας.

Οι συνεδρίες του δεύτερου μέρους θα αφιερωθούν στους εθνικούς αναπτυξιακούς στόχους, καλύπτοντας τη μετάβαση από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της πανδημίας στην αύξηση του μακροπρόθεσμου δυναμικού της οικονομίας, τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στις περιοχές της Ρωσίας και τη διαμόρφωση των επιστημονικών και των τεχνολογικών πεδίων στη Ρωσική Ομοσπονδία. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του δεύτερου θεματικού τομέα θα συζητήσουν για την ανάπτυξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς, τη διαμόρφωση μιας κυκλικής οικονομίας και τη λειτουργία των βιομηχανιών.

Το τρίτο μέρος: «Τεχνολογίες που επεκτείνουν τους ορίζοντες» θα αφιερωθεί στα θέματα της διεθνούς συνεργασίας, στην επιστήμη, στην ψηφιακή κυριαρχία και στην ασφάλεια των πληροφοριών, καθώς και στην ψηφιοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης και της τεχνολογίας.

Οι συμμετέχοντες στις επιχειρηματικές συνεδρίες του τέταρτου μέρους «Ο Άνθρωπος στη νέα πραγματικότητα», ανταποκρινόμενοι στις παγκόσμιες προκλήσεις, θα συζητήσουν για τους πολιτιστικούς κώδικες μιας νέας πραγματικότητας, τη συνεργασία σε διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα, τις νέες δεξιότητες των στελεχών και τα μοντέλα απασχόλησης στον κόσμο μετά το πανδημία.

Το SPIEF θα φιλοξενήσει παραδοσιακούς διακρατικούς επιχειρηματικούς διαλόγους με εκπροσώπους των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Ινδίας, της Αφρικής, της Φινλανδίας, της Ιαπωνίας, της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής κλπ.

Επιπλέον, υπό την αιγίδα του SPIEF, θα πραγματοποιούνται διεθνείς συναντήσεις με τη μορφή επιχειρηματικών φόρουμ και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των διεθνών εταίρων του Ιδρύματος Roscongress και επιχειρήσεων από τις αντίστοιχες περιοχές του κόσμου.

Εκτός από το κύριο επιχειρηματικό πρόγραμμα, το SPIEF θα φιλοξενήσει το Ρωσικό Φόρουμ Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, το Φόρουμ Νεολαίας, το SCO, το BRICS και τις εκδηλώσεις ASEAN, το Περιφερειακό Συμβουλευτικό Φόρουμ B20, το Φόρουμ Δημιουργικών Επιχειρήσεων και το Φόρουμ για την Προστασία από τα Ναρκωτικά, καθώς και εκδηλώσεις στην ημερήσια διάταξη της Αρκτικής και της Αφρικής.

Μπορείτε να εξοικειωθείτε με την πλήρη αρχιτεκτονική του SPIEF 2021 στον επίσημο ιστότοπο της εκδήλωσης:

www.forumspb.com