BLOG

Οι Ρώσοι θα μπορούν να κερδίσουν επιπλέον διακοπές δέκα ημερών εάν σταματήσουν το κάπνισμα

Οι Ρώσοι θα μπορούν να κερδίσουν επιπλέον διακοπές δέκα ημερών εάν σταματήσουν το κάπνισμα

Οι μη καπνιστές Ρώσοι είναι καλό να μπορούν να παρατείνουν τις διακοπές τους κατά δέκα ημέρες, αναφέρει σε επιστολή-πρόταση προς τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, το  μέλος του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσίας, Σουλτάν Χαμζάεβ.

Στην επιστολή του προς τον Μιχαήλ Μισούστιν, ο Σουλτάν Χαμζάεβ σημειώνει ότι «οι καπνιστές εργαζόμενοι  ξοδεύουν έως και 60 λεπτά του χρόνου εργασίας τους ανά ημέρα, καπνίζοντας  ή περίπου 20 εργάσιμες ημέρες ανά έτος» και επισημαίνει ότι «το κόστος που συνδέεται με το κάπνισμα των εργαζομένων βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος».

Ο Σουλτάν Χαμζάεβ  προτείνει: «να εξεταστεί η δυνατότητα εισαγωγής στον Κώδικα Εργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας του δικαιώματος να λαμβάνουν οι μη καπνιστές εργαζόμενοι πρόσθετη άδεια δέκα ημερών».

«Η απολαβή των εργαζομένων, που δεν καπνίζουν, να λαμβάνουν δέκα πρόσθετες ημέρες άδειας είναι ένα κίνητρο και για τους καπνιστές να εγκαταλείψουν την κακή τους συνήθεια», τονίζει το μέλος του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πηγή: Euronews

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr