BLOG

Η Ρωσική Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για τη μείωση των τιμών των λαχανικών

Η Ρωσική Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για τη μείωση των τιμών των λαχανικών

Σύμφωνα με τον κατάλογο οδηγιών στον ιστότοπο της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Βικτόρια Αμπραμτσένκο έδωσε εντολή στα αρμόδια υπουργεία και φορείς να υποβάλουν στην Κυβέρνηση τις προτάσεις τους, για τη μείωση του κόστους μεταφοράς των λαχανικών έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, τα αρμόδια υπουργεία και φορείς θα πρέπει να συμβάλουν στην αύξηση της προσφοράς των βασικών λαχανικών, από τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών  (ΚΑΚ), σε περιόδους που παρατηρούνται εποχικές ελλείψεις ή σε περιπτώσεις μειωμένων συγκομιδών.

Θυμίζουμε ότι ο πόλεμος κατά της ακρίβειας των βασικών λαχανικών, ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι όταν  παρατηρήθηκαν μεγάλες ανατιμήσεις σε βασικά λαχανικά (για παράδειγμα οι τιμές των καρότων έφταναν τα 160 ρούβλια).

Τότε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για την επίλυση του προβλήματος. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, οι τιμές έπεσαν.

Πηγή: vesti.ru

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr