ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Αγαπητά μέλη,
Σας ενημερώνουμε ότι το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στα πλαίσια της ανάπτυξης δραστηριοτήτων των ελληνικών εταιρειών στην ρωσική αγορά πραγματοποίησε την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου στη Μόσχα με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Χρήστο Δήμα κατά την οποία διερευνήθηκε και αποφασίστηκε η μόνιμη παρουσία του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Μόσχα.
Αφορμή της επίσκεψης στη Μόσχα αποτέλεσε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου και των Μελών του στην ΧΧV Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO». Στα πλαίσια της Εκθεσης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ.Χ.Δήμα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεσιτικών γραφείων της Ρωσίας Grigory Poltorak στην οποία συζητήθηκε το θέμα της διοργάνωσης τον προσεχή Μάρτιο στην Αθήνα της ημερίδας για τις επενδύσεις στον τομέα ακινήτων.
Στην προσπάθεια τόνωσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών συμφωνήθηκε η από κοινού διοργάνωση στη Μόσχα με το Ρωσικό Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο προς το τέλος Φεβρουαρίου 2012 του Συνεδρίου με θέμα «Δυνατότητες Επενδύσεων στην Ελληνική Αγορά υπό το φως των πρόσφατων οικονομικών εξελίξεων».
Στις 12 Δεκέμβριου 2011 το Επιμελητήριό μας διοργανώνει στην Αθήνα στο Ίδρυμα Ευγενίδου το Συμπόσιο «Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στην Ρωσία – Περιφερειακή Συνεργασία» σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μόσχας. Το Συμπόσιο τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, του ΟΠΕ και της Πρεσβείας της Ρωσίας.
Οι στόχοι του Συμποσίου αποβλέπουν στην προώθηση των ελληνικών τροφίμων & ποτών στο ρωσικό χώρο, στην ενημέρωση ως προς τις ιδιαιτερότητες της ρωσικής αγοράς, καθώς και τις υπάρχουσες ευκαιρίες για επιτυχείς πρωτοβουλίες διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στη Μόσχα και την ευρύτερη ηπειρωτική Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τις μεταφορές, τις τελωνειακές διαδικασίες , τις υγειονομικές πιστοποιήσεις, τις ασφαλίσεις εξαγωγών και τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα των προσκεκλημένων Ρώσων αγοραστών.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις be to be μεταξύ Ελλήνων εξαγωγέων και Ρώσων Αγοραστών, ώστε να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα. Στο Συμπόσιο θα συμμετάσχουν Έλληνες εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων, περιφερειακά Επιμελητήρια και από την Ρωσική πλευρά αντιπροσωπεία με buying managers, χονδρέμπορους και ιδιοκτήτες αλυσίδων καταστημάτων τροφίμων καθώς και θεσμικούς εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας και της Ομοσπονδιακής Τελωνιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας.
Το πρόγραμμα του Συμποσίου θα ανακοινωθεί και θα σας σταλεί τις επόμενες μέρες ενώ σχετικές πληροφορίες θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα μας.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται οι εργασίες για την ουσιαστική αναβάθμιση του site του Επιμελητηρίου τόσο στην Ελληνική όσο και στη Ρωσική γλώσσα με παροχή σημαντικών πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες που ευελπιστούμε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία.
Παραμένουμε στην διάθεσή σας για κάθε επικοινωνία στα τηλ. 210 69 81 127, φαξ 210 69 81 127, e-mail .
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Δήμας