ΔΡΑΣΗ «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ - Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό»

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο σας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 18/01/2018 ξεκινούν οι υποβολές αιτήσεων για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ», που επιδοτεί τη συμμετοχή ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Η Δράση στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων με εξαγωγική δραστηριότητα (έως 2%), μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

Κάθε επιχείρηση δύναται να υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης προϋπολογισμού έως 100.000€, ενώ η επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό 50%.

Δικαιούχοι:

Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες πριν από την ηµεροµηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηµατοδότησης: Ÿ

- έχουν κλείσει τουλάχιστον µία (1) διαχειριστική χρήση δωδεκάµηνης διάρκειας Ÿ

- διαθέτουν επιλέξιµους Κωδικούς Αριθµούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν σε προϊόντα που επιθυµούν να προωθήσουν µέσω της συµµετοχής τους στις εµπορικές εκθέσεις

- παράγουν/µεταποιούν ήδη τα προϊόντα αυτά Ÿ

- αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα και ποσοστό τουλάχιστον 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν/µεταποιούν.

Επιλέξιµοι Τοµείς Δραστηριότητας:

Τα επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν στους ακόλουθους στρατηγικούς τοµείς:

  • Αγροδιατροφή / Βιοµηχανία Τροφίµων Ÿ
  • Πολιτιστικές και Δηµιουργικές Βιοµηχανίες (ΠΔΒ) Ÿ
  • Υλικά / Κατασκευές Ÿ
  • Ενέργεια Ÿ
  • Περιβάλλον Ÿ
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ
  • Υγεία / Φάρµακα.

Στις επιλέξιμες δαπάνες -μεταξύ άλλων- εντάσσονται τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και το κόστος συμμετοχής στην Έκθεση. 

 

Επισυνάπτεται η αναλυτική πρόσκληση της Δράσης.

 

Για τις εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα: http://www.exponet.ru/index.en.html

 

Για τυχόν διευκρινήσεις και συμβουλές σχετικά με την υποβολή της αίτησης και  συμμετοχής στις εμπορικές εκθέσεις στη Ρωσία παρακαλείστε να απευθύνεστε στο γραφείο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου: Τ +30 210 6981127, +30 211 7007043  F +30 210 6981127, E Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..