Ετήσια συνέντευξη Πούτιν: Οι 15 φράσεις που συζητήθηκαν περισσότερο

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνέντευξη τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η διάρκειά του ήταν πάνω από τέσσερις ώρες.

Ακολουθούν τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της συνέντευξης του:

        1.«Ο καιρός είναι καιρός. Το ίδιο και ο χρόνος».

Ο καιρός είτε καλός είτε κακός έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Αυτό ισχύει και για το 2020. Με αυτό τον τρόπο ο Ρώσος Πρόεδρος απάντησε στο πόσο καλή ή θετική ήταν η χρονιά του 2020.

        2.«Πού πήγαν τα χρήματα; Αυτό με ενδιαφέρει πάρα πολύ»

Έτσι, ο πρόεδρος αντέδρασε στην έκκληση ενός κατοίκου μιας μικρής πόλης στην περιοχή Ryazan. Ένας κάτοικος της περιοχής παραπονέθηκε ότι η πολυκλινική δεν παρέχει δωρεάν φάρμακα σε ασθενείς με κορονοϊό και οι ασθενείς αναγκάζονται να αγοράσουν οι ίδιοι τα απαραίτητα φάρμακα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε να μάθει γιατί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για αυτό το γεγονός.

       3.«Κάθε οικογένεια έχει τα μαύρα πρόβατά της»

Ο Πρόεδρος σχολίασε την αγένεια των υπαλλήλων, την οποία αντιμετωπίζουν ορισμένοι κάτοικοι της χώρας. Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, οι περισσότεροι δημόσιοι λειτουργοί εργάζονται ειλικρινά και καλά, αλλά η οικογένεια έχει τα μαύρα πρόβατά της.

       4.«Το πρόβλημα είναι η θάλασσα και δυστυχώς η θάλασσα είναι ένας ωκεανός, που έχει χυθεί σε όλο τον κόσμο»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έκρυψε το γεγονός ότι το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η Ρωσία αντιμετώπισε τα προβλήματα με αξιοπρέπεια.

       5.«Το εμβόλιο δε έφτασε ακόμη σε ανθρώπους σαν και μένα»

Ο Ρώσος ηγέτης εξήγησε ότι δεν έκανε ακόμη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, επειδή δεν συνίσταται για την ηλικία του, αλλά όντας υπέρ των μαζικών εμβολιασμών θα το κάνει ακόμα το συντομότερο δυνατόν.

       6.«Ο Θεός έδωσε τη ζωή και μόνο ο Θεός μπορεί να την πάρει»

Έτσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισήμανε ότι η δολοφονία δεν μπορεί να είναι απάντηση σε προσβολή. Επέστησε, μάλιστα, την προσοχή στο γεγονός ότι σε όλες τις θρησκείες του κόσμου δεν υπάρχουν γραφές που να  επιβραβεύουν την επιθετικότητα».

       7.«Σε σύγκριση με εσάς, είμαστε λευκοί και χνουδωτοί»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Ο Πρόεδρος έδωσε ένα παράδειγμα, σύμφωνα με το οποίο η Ουάσιγκτον διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο στρατιωτικών βάσεων σε όλο τον κόσμο, ενώ η Μόσχα κάνει πολύ μικρότερες στρατιωτικές δαπάνες, επειδή «είμαστε λευκοί και χνουδωτοί». Σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή για διαπραγματεύσεις, αλλά κανείς δεν τις διεξάγει με αυτήν.

       8.«Η Ρωσία αρχίζει να βγάζει τη βελόνα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου»

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, το 70% του προϋπολογισμού της Ρωσίας δεν  διαμορφώνεται από τον υπολογισμό των εσόδων  από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία καταφέρνει να βγει από την επονομαζόμενη βελόνα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

       9.«Τέτοια είναι η ζωή. Και για μένα γράφουν όλων των ειδών τα σκουπίδια»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε έναν δημοσιογράφο από την Τούλα, που παραπονέθηκε για παρενόχληση στο Διαδίκτυο. Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι τέτοια είναι ζωή. Επιπλέον, δεν έκρυψε το γεγονός ότι γράφουν επίσης γι 'αυτόν όλα τα είδη των σκουπιδιών.

      10.«Δεν κάνω διάκριση μεταξύ καλού και κακού»

Με αυτό τον τρόπο ο Ρώσος ισχυρός άντρας θέλησε να δείξει ότι δεν ξεχωρίζει τους ηγέτες των άλλων χωρών σε καλούς και κακούς και δήλωσε πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όλους. Σύμφωνα με τον κύριο Πούτιν δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν εθνικά συμφέροντα.

      11.«Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η προδοσία»

Σχολιάζοντας την υπόθεση του Ρώσου δημοσιογράφου Ιβάν Σαφρόνοβ, ο οποίος κατηγορείτε για εσχάτη προδοσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισήμανε ότι η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η προδοσία.

      12.«Αυτό είναι ένα καλό μάθημα. Υπάρχουν ορισμένοι γενικοί κανόνες, είναι καλό να τηρούνται»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπόρεσε να κρύψει το χαμόγελό του όταν ρωτήθηκε για τη σκανδαλώδη κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο ποδοσφαιριστής Artem Dzyuba. Ο Πρόεδρος είπε ότι αυτό που συνέβη είναι ένα καλό μάθημα για τους πολίτες.

      13.«Το μυστικό της οικογενειακής ευτυχίας είναι η αγάπη»

Ο ηγέτης της Ρωσίας μίλησε για το μυστικό της οικογενειακής ευτυχίας σε δημοσιογράφο από την Ισλανδία. Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, η αγάπη βρίσκεται στην καρδιά και από μόνη της είναι μια παγκόσμια φόρμουλα κατανόησης.

      14.«Θα ήθελα να μιλήσω με τα λόγια της γάτας του Leopold: Παιδιά, ας ζήσουμε μαζί»

Ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε τα δυτικά κράτη να ξεκινήσουν διάλογο και να αναζητήσουν συμβιβαστικές λύσεις. Επίσης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε όλες τις κατηγορίες της φερόμενης Ρωσικής επιθετικότητας και ανέφερε ως παράδειγμα τα λόγια ενός διάσημου ρωσικού χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, του γάτου του Leopold: «Παιδιά, ας ζήσουμε μαζί»

      15.«Για μένα, τους φίλους μου και την οικογένειά μου, μια είναι η κυριότερη ευχή: Για τη Ρωσία!»

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι η κυριότερη ευχή του ιδίου, της οικογένειας του και των φίλων του είναι το: «Για τη Ρωσία!»

Πηγή: vesti.ru

https://www.youtube.com/watch?v=yCcQR3C_P10&fbclid=IwAR0XqWDMsw19dffoDXDPfPLu0j6Ujo7HM2DZo7ivtx3CRgfH0GjynGMHqeU