Η Μέρκελ δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τον Πούτιν για το Spunik V

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι σε συνομιλία της με το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε την ετοιμότητά της να συνεργαστεί για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, αλλά αυτό απαιτεί εγγραφή σε μια ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

«Μίλησα πράγματι με τον Ρώσο Πρόεδρο και είναι γνωστό ότι η Ρωσία έχει το εμβόλιο Sputnik V και είπα ότι είναι πιθανόν να συνεργαστούμε» δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος και συνέχισε «πιστεύω ότι παρ’ όλες τις πολιτικές διαφορές, που έχουμε μπορούμε να συνεργαστούμε σε ανθρωπιστικούς τομείς.

Σύμφωνα με την ίδια για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ΕΕ και να μπορεί να παραχθεί από κοινού, πρέπει να λάβει άδεια από τον Ευρωπαϊκό Ιατρικό Οργανισμό.

Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενο δημοσίευμά μας αναφέραμε:

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) υπέβαλε αίτηση για καταχώριση του εμβολίου Sputnik V στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο οργανισμός αναμένει ότι η διαδικασία εξέτασης θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.

Το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο Γκαμαλέι και καταγράφηκε ως πρώτο στον κόσμο στις 11 Αυγούστου 2020.

Η ΕΕ έχει ήδη υπογράψει συμβάσεις για την προμήθεια του εμβολίου με πολλές ξένες εταιρείες. Δύο από αυτά τα έχει ήδη πιστοποιήσει: το αμερικανικό-γερμανικό εμβόλιο από την Pfizer και τη BioNTech και το εμβόλιο από την αμερικανική εταιρεία Moderna.