Συνεδρίαση Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας στις 18 Μαρτίου

Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, την Πέμπτη 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση των συν-προέδρων της μικτής Ελληνορωσικής επιτροπής οικονομικής, βιομηχανικής και επιστημονικής-τεχνικής συνεργασίας.

Το TASS επικαλείται δήλωση του εκπροσώπου του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Παπαϊωάννου, σύμφωνα με την οποία: «ο συν-πρόεδρος της Διυπουργικής επιτροπής από την Ελληνική πλευρά, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τον Ρώσο συν-πρόεδρο, Υπουργό Μεταφορών Vitaly Savelyev».

«Το ζήτημα της σύγκλησης συνεδρίασης της μικτής Διυπουργικής Επιτροπής συζητήθηκε, κατά τη διάρκεια συνάντησης, μεταξύ του Ρώσου Υπουργού  Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Έλληνα Ομολόγου του τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Σερκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Η προοπτική ήταν να συγκληθεί συνάντηση το συντομότερο. Δυστυχώς, η πανδημία δημιουργεί προβλήματα όσον αφορά την προσωπική παρουσία και η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.