Η Ελλάδα ζήτησε από τη Ρωσία να της παράσχει εξοπλισμό για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Η Ελλάδα ζήτησε από τη Ρωσία να της παράσχει δύο αεροσκάφη Il-76 και δύο ελικόπτερα Mi-8 για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Αυτό αναφέρεται σε δήλωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία, μεταξύ των συμπροέδρων της Μικτής Ελληνορωσικής Διακυβερνητικής Επιτροπής, του πρώτου Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Υπουργού Μεταφορών της Ρωσίας, Βιτάλι Σαβέλιεβ.

«Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε τον Βιτάλι Σαβέλιεβ για την άμεση και πρακτική υποστήριξη της Ρωσίας στις δύσκολες στιγμές, που περνά η χώρα μας και διευκρίνισε το αίτημα της Ελληνικής πλευράς να στείλει δύο Ρωσικά αεροσκάφη Il-76 και δύο ελικόπτερα Mi-8, τα οποία θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στην κατάσβεση των πυρκαγιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Έλληνα Υπουργού.

Το Γραφείο του πρώτου Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών επισήμανε ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απευθύνθηκε στον Υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας, Βιτάλι Σαβέλιεβ για πρόσθετη βοήθεια κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Βιτάλι Σαβέλιεβ πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία ως συμπρόεδροι της Μικτής Ελληνορωσικής Διακυβερνητικής Επιτροπής, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου.