Ρωσία: Οι εμπορικές συναλλαγές επιστρέφουν στα επίπεδα του 2019

Τα ρωσικά τελωνεία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους μετέφεραν 2,960 τρισεκατομμύρια ρούβλια στον Ομοσπονδιακό  Προϋπολογισμό, δηλαδή 28% περισσότερο από τον προβλεπόμενο στόχο, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας ( FCS), Βλαντίμιρ Μπουλάβιν  σε συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν. Αποσπάσματα  της συνάντησης προβλήθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι Russia 24.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα φτάσει στο επίπεδο του 2019, όσον αφορά τον εμπορικό κύκλο εργασιών του 2021, γεγονός που υποδηλώνει οικονομική ανάκαμψη.

«Φέτος, κατά το πρώτο εξάμηνο,  ο κύκλος εργασιών του εμπορίου ανήλθε στα 340 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι 27% περισσότερο από πέρυσι. Παρατηρώ ότι εισάγονται περισσότερες μηχανές, μηχανισμοί, τεχνολογικές γραμμές, πλαστικά προϊόντα κλπ. Αυτό δείχνει ότι η Ρωσική Οικονομία επιστρέφει φέτος στην παραγωγικότητα και στον εμπορικό κύκλο εργασιών του 2019» ανέφερε ο Ρώσος τεχνοκράτης και επισήμανε ότι «η Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία μετέφερε 2,96 τρισεκατομμύρια ρούβλια στον Ομοσπονδιακό Προϋπολογισμό, που είναι 28%, ή 652 δισεκατομμύρια ρούβλια περισσότερα από τον προβλεπόμενο στόχο» και ολοκλήρωσε λέγοντας «η Κίνα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των κυριότερων εμπορικών εταίρων της Ρωσίας. Ακολουθούν η Γερμανία, η Ολλανδία, η Λευκορωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες».