Οι αρχές του Σαχαλίν σκοπεύουν να προσελκύσουν επενδυτές από την Ευρώπη για την ανάπτυξη έργων πράσινης ενέργειας

Οι αρχές του Σαχαλίν σκοπεύουν να προσελκύσουν επενδυτές από ευρωπαϊκές χώρες για την ανάπτυξη έργων στον τομέα της οικολογικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Επενδυτικής Πολιτικής της περιφέρειας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μια επιχειρηματική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Tadzio Schilling, Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων, θα επισκεφθεί την περιοχή για να συζητήσει αυτό και μια σειρά άλλων θεμάτων.

Οι περιφερειακές αρχές σκοπεύουν να προσελκύσουν Ευρωπαίους επενδυτές σε έργα στον τομέα της πράσινης ενέργειας, αλλά και να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής ντίζελ και άνθρακα στο Σαχαλίν.

«Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε συνεργασία με ξένες εταιρείες και να αναπτύξουμε νέες ολοκληρωμένες δράσεις ενεργειακής πολιτικής για την απανθρακοποίηση της οικονομίας του τόπου μας», δήλωσε ο Σεργκέι Μπουρένκοβ, Αναπληρωτής Υπουργός Επενδυτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Σαχαλίν.

Επιπλέον, οι αρχές του Σαχαλίν δεν αποκλείουν τη δυνατότητα προσέλκυσης ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για την υλοποίηση έργων στα νησιά Κουρίλ και την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στα νησιωτικά εδάφη.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν έδωσε εντολή σχετικά με πρόσθετα μέτρα για την υποστήριξη του επιχειρείν στην περιοχή Σαχαλίν. Πρόκειται για την καθιέρωση ενός ειδικού φορολογικού καθεστώτος στο έδαφος των Νήσων Κουρίλ. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή φόρου εισοδήματος, φόρου προστιθέμενης αξίας, φόρου ιδιοκτησίας, φόρων γης και μεταφορών.

Επιπλέον, στις νήσους Κουρίλ σχεδιάζεται να εισαχθεί καθεστώς ελεύθερης τελωνειακής ζώνης.  

 

 

Πηγή: TASS