Έλενα Μπουρμιστρόβα: Η Gazprom θέλει να δει μια ισορροπημένη και προβλέψιμη αγορά φυσικού αερίου

Η Gazprom  συναισθάνεται τις χώρες που αντιμετωπίζουν το σοκ των τιμών στην αγορά φυσικού αερίου και υποστηρίζει μια ισορροπημένη αγορά φυσικού αερίου. Αυτό δήλωσε η Έλενα Μπουρμιστρόβα, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom, Γενικός Διευθυντής της Gazprom Export, και Πρόεδρος της Προμηθέας GAS μιλώντας στη σύνοδο του Διεθνούς Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Αγίας Πετρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα η Έλενα Μπουρμιστρόβα είπε: «έχουμε δει αλυσίδες πτωχεύσεων στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση και ειλικρινά συμπάσχουμε με όλες τις χώρες, επειδή αυτό είναι ένα κολοσσιαίο σοκ για την οικονομία οποιασδήποτε χώρας » και συνέχισε «η Gazprom θέλει να δει μια ισορροπημένη και προβλέψιμη αγορά φυσικού αερίου, αλλά για αυτό πρέπει να μην βασίζεστε (οι χώρες) σε τιμές της spot αγοράς .

Εάν γίνει κατανοητό  ότι οι μακροπρόθεσμες συμβάσεις βοηθούν στην αντιμετώπιση τέτοιων ενεργειακών κρίσεων, τότε θα αναζητήσουμε αυτά τα αποδεκτά μοντέλα, που θα λειτουργήσουν τόσο για τους προμηθευτές, όσο και για τους καταναλωτές»

Πηγή: TASS