Οι Ρώσοι επιχειρηματίες υιοθετούν τις αρχές ESG

Οι Ρώσοι επιχειρηματίες θα αναγκαστούν να εργαστούν σύμφωνα με τις αρχές της ESG για να εισέλθουν στις ξένες αγορές, δήλωσε στο TASS , ο επικεφαλής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  Sergey Katyrin.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ESG είναι ένα σύνολο αρχών που υιοθετούν και εφαρμόζουν οι διοικήσεις των επιχειρήσεων που επιθυμούν ένα καλύτερο περιβάλλον.

Οι αρχές και οι κανόνες ESG έχουν αναπτυχθεί στις ευρωπαϊκές χώρες και τώρα γίνονται όλο και πιο σημαντικοί  για τις ρωσικές εταιρείες. Ειδικότερα, οι ξένοι επενδυτές , που επιχειρούν στη Ρωσία, λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τη συμμόρφωση με τους παράγοντες ESG.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου  της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Ευρώπη έχει εγκατασταθεί σε αυτές τις ράγες (της αειφόρου ανάπτυξης και της απανθρακοποίησης των οικονομιών), όλος ο κόσμος αναδιπλώνεται και κινείται πάνω σε αυτές τις ράγες. Είναι φυσικό, λοιπόν, κάθε Ρώσος επιχειρηματίας, που θέλει να εισέλθει σε ξένες αγορές, να εργάζεται με αυτούς τους κανόνες. Όσο νωρίτερα ξεκινήσει η κάθε εταιρεία να το κάνει αυτό, τόσο λιγότερα θα της κοστίσει