Ημερίδα μεταφορών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ημερίδα με θέμα: «Ο καταλυτικός ρόλος των μεταφορών στην ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας» συνδιοργάνωσε το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, στη Θεσσαλονίκη προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικών παραγόντων της επιχειρηματικής κοινότητας και του πολιτικού κόσμου.

 Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε απολύτως επιτυχημένη ως προς την θεματολογία και την επικαιρότητά της. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι που έδωσαν το παρόν τους στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, o Σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Konovalov, ο Υποπρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Boris Meshchanov, ο Επικεφαλής Επιτροπής Logistics του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Oleg Dunaev έθιξαν στις  εισηγήσεις  τους κύριες  πτυχές του τομέα των μεταφορών και το σημαντικό έργο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

 Οι επί της ουσίας παρεμβάσεις των μελών της Επιτροπής Μεταφορών του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας εμπειρίας τους αλλά και των συνεχόμενων συσκέψεων, υπό την καθοδήγηση της Επικεφαλής της Επιτροπής κας. Κυριακού Μάγδας, σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις σημαντικών εκπροσώπων των θεσμικών φορέων και των δυο χωρών, αποτέλεσαν κομβικό σημείο αποσαφήνισης και κατανόησης της διαδικασίας των μεταφορών αλλά και ενός μετέπειτα γόνιμου διαλόγου.

 To Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο πρόσθεσε έναν ακόμα σημαίνουσας σημασίας συνεργάτη στο ευρύ δίκτυο συνεργασίας του σε Ελλάδα και Ρωσία, προβαίνοντας στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας  με τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ).

 Στα πλαίσια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χ. Δήμα και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) κ. Δ. Λακασά η διοργάνωση ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής την άνοιξη του 2014, στην πέμπτη μεγαλύτερη πόλη και σημαντικό βιομηχανικό κέντρο της Ρωσίας στα Ουράλια -   Yekaterinburg στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΕΡΕΕ για την ανάπτυξη περιφερειακής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας και της αξιοποίησης του υπάρχοντος Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων.

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr