Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας πραγματοποίησε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Η ιδιαίτερα επιτυχής εκδήλωση πλαισιώθηκε από σημαντικούς παράγοντες της οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και του πολιτικού κόσμου.
 


Μεταξύ των επίσημων καλεσμένων παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος / Υφυπουργός κ. Σίμος Κεδίκογλου και ο Επιτετραμμένος της Ρωσικής Πρεσβείας κ. Εugeniy Yurkov.Ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Eμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας, σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου, για την τόνωση και ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ειδική μνεία έκανε ωστόσο στο ευρύτατο δίκτυο συνεργασιών που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρωσία καθώς και στο Πρωτόκολλο της 8ης Συνόδου της Μικτής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου τονίζεται ο σημαίνοντας ρόλος που διαδραματίζει το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.
 


Οι τρεις πολιτικοί, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, σημείωσαν ότι η παρουσία τους στην εκδήλωση του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αποτελεί αναγνώριση των δράσεων του Επιμελητηρίου και αναφέρθηκαν στη βαρύτητα που προσδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στις Ελληνορωσικές σχέσεις. Συμφώνησαν, δε, πως το 2014 αποτελεί μια χρονιά στην οποία δύναται να σημειωθεί σημαντική ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, ενώ η Προεδρία της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ε.Ε. θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίλυση ζητημάτων Ε.Ε. – Ρωσίας.
 


Ο Επιτετραμμένος της Ρωσικής Πρεσβείας κ. Εugeniy Yurkov εξέφρασε την στήριξη που προσδίδει η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ενώ δήλωσε την αισιοδοξία του στην περαιτέρω τόνωση των σχέσεων των δυο χωρών.
 


Ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ευχαρίστησε τον χορηγό του δώρου, Όμιλο Αldemar Hotels & Spa καθώς και τον θεσμικό συνεργάτη της χρονιάς την Εθνική Τράπεζα.

{besps}/slideshows/pita2014{/besps}

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr