ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εποικοδομητική συνάντηση του Προεδρείου του ΕΡΕΕ με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη

Την υποστήριξη του Υπουργού Τουρισμού, επί των προγραμματισμένων δράσεων του ΕΡΕΕ, που αφορούν την ανάπτυξη των Ελληνορωσικών Τουριστικών Σχέσεων ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΡΕΕ κ. Παντελής Σκαρλάτος, από  τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου, στο Υπουργείο Τουρισμού.

Στη συνάντηση, την οποία, ο Πρόεδρος του ΕΡΕΕ χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική, τέθηκαν διάφορα θέματα, που αφορούν τις συνθήκες στη Ρωσική αγορά τουρισμού σήμερα, την επιστρεπτέα προκαταβολή στις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις, την επανεκκίνηση της Ρωσικής αγοράς τουρισμού με συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και  τις προγραμματισμένες δράσεις του ΕΡΕΕ, για την προσέλκυση τουρισμού και τουριστικών επενδύσεων, από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός Τουρισμού άκουσε με προσοχή τον Πρόεδρο του ΕΡΕΕ, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα των μελών-επιχειρήσεων τουρισμού του Επιμελητηρίου, που προέκυψαν από την πανδημία του covid 19, αλλά και για τις προγραμματισμένες δράσεις του ΕΡΕΕ σε θέματα τουρισμού και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Σκαρλάτο για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του ΕΡΕΕ, τις οποίες υποσχέθηκε να υποστηρίξει.

Επίσης με προσοχή παρακολούθησε την παρουσίαση του κ. Ιωάννη Τσίχλη (μέλος ΔΣ ΕΡΕΕ και Υπεύθυνος σε θέματα τουρισμού), για την κατάσταση της Ρωσικής αγοράς σήμερα και για τις προοπτικές της.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Πολύκαρπος Αδαμίδης (μέλος του ΔΣ και Νομικός Σύμβουλος του ΕΡΕΕ), ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της Ρωσικής αγοράς σε σχέση ιδίως με τον τουρισμό, την προοπτική ανάπτυξης των Ελληνικών εξαγωγών και προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας.