Εποικοδομητική τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Παρευξείνιας Τράπεζας

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και ουσιαστική ήταν η διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και υψηλόβαθμων στελεχών της Παρευξείνιας Τράπεζας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 16:30.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Παντελής Σκαρλάτος επισήμανε το σημαντικό ρόλο τον οποίο μπορούν να διαδραματίσουν οι δύο φορείς στην ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας, μίλησε για το ρόλο και τις δράσεις του Επιμελητηρίου και ανέφερε παραδείγματα παραγωγικών και επιχειρηματικών κλάδων όπου υπάρχει ευρύ πεδίο για την ανάπτυξη των διμερών συναλλαγών. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Πρόεδρος του ΕΡΕΕ στις μεγάλες και κερδοφόρες επενδύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στον τουριστικό κλάδο και στο real estate.

Ο Γενικός Γραμματέας της Παρευξείνιας Τράπεζας μίλησε για το ρόλο της Τράπεζας και τα πολύ σημαντικά projects, που υλοποιεί, για τη δυνατότητα υλοποίησης νέων και μεγαλύτερων projects, με τη συμμετοχή επενδυτών από την Ελλάδα, τη Ρωσία και άλλες Παρευξείνιες χώρες, αλλά και για τις δυνατότητες συνεργασίας της Παρευξείνιας Τράπεζας με το ΕΡΕΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΡΕΕ κ. Δημήτρης Μπακόλας, επισήμανε το γεγονός ότι πολλά από τα μέλη του Επιμελητηρίου, αρκετοί επιχειρηματίες από την Ελλάδα και τη Ρωσία, αλλά και γενικά από τις χώρες του Εύξεινου Πόντου, θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν ως επενδυτές στα μελλοντικά projects της Παρευξείνιας Τράπεζας και το ΕΡΕΕ θα μπορούσε να σταθεί αρωγός σε αυτό.

Ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της Παρευξείνιας Τράπεζας κ. Βαλέρι Αξένωφ μίλησε για τη δυνατότητα και τη χρησιμότητα της ανταλλαγής πληροφοριών, μελετών, ερευνών και προτάσεων μεταξύ των δύο φορέων, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η τεχνογνωσία και η εμπειρία της Παρευξείνιας Τράπεζας και του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση, από την πλευρά του ΕΡΕΕ παρευρέθησαν ο Πρόεδρος κ. Παντελής Σκαρλάτος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Μπακόλας, ο υπεύθυνος Προγραμματισμού και Οργάνωσης Dr. Γεώργιος Βαρδάγγαλος, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Ανάπτυξης κ. Κώστας Πορτοκάλης και η Γραμματέας κ. Σοφία Ηλιάδη, ενώ από την πλευρά της Παρευξείνιας Τράπεζας παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Αριστοτέλης Σπηλιώτης και ο συνεργάτης του κ. Παναγιώτης Ανδρεσάκης, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων κ. Βαλέρι Αξένωφ και η Ανώτερη Υπάλληλος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων και Επικοινωνιών κ. Χαρούλα Χριστοδούλου