Ογδόντα ουσιαστικές Β2Β επαφές Ελλήνων παραγωγών με Ρώσους αγοραστές αλυσίδων λιανικής

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Ρωσικό Κέντρο Προμηθειών Αλυσίδων διοργάνωσε και πραγματοποίησε ογδόντα διαδικτυακές Β2Β επαφές Ελλήνων παραγωγών και επιχειρηματιών με υπεύθυνους προμηθειών – αγοραστές μεγάλων αλυσίδων του Ρωσικού λιανεμπορίου.

Οι Β2Β επαφές πραγματοποιήθηκαν από τις 24 έως και τις 27 Νοεμβρίου και από την Ελληνική πλευρά συμμετείχαν επτά εταιρείες από τον κλάδο των τροφίμων και μία από τον κλάδο των οικιακών μη διατροφικών προϊόντων.

Οι Έλληνες προμηθευτές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν διαδικτυακά με τους αγοραστές των μεγάλων αλυσίδων λιανικής της Ρωσικής αγοράς και να αποκτήσουν απευθείας γνώση για τις ανάγκες των δυνητικών πελατών τους, αλλά και μία άμεση και πολύ χρήσιμη εμπειρία για το πώς λειτουργεί η Ρωσική αγορά του λιανεμπορίου.

Οι εκπρόσωποι της κάθε Ελληνικής εταιρείας μίλησαν με δέκα Ρώσους αγοραστές συγκεκριμένων αγαθών και αναλόγως με τα προϊόντα που παράγουν και προσφέρουν οι Ελληνικές εταιρείες. Συμμετείχαν συνολικά οκτώ Ελληνικές εταιρείες και έγιναν συνολικά ογδόντα Β2Β συναντήσεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η συνεργασία των Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν εξαγωγικό προφίλ και επιτυχή πορεία στις διεθνείς πωλήσεις, με το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο ήταν άρτια, αλλά και η διοργάνωση από την πλευρά του Ρωσικού Κέντρου Προμηθειών Αλυσίδων ήταν πολύ καλή.

Οι Έλληνες συμμετέχοντες έχουν πλέον αποκτήσει μια πρώτη άποψη για τις δομές και τις ανάγκες της Ρωσικής αγοράς αλλά και πιο σημαντικό για τις δυνατότητες συνεργασίας με την κάθε αλυσίδα λιανικής με την οποία πραγματοποίησαν επαφή.

Ο Πρόεδρος, κ. Παντελής Σκαρλάτος και το Διοικητικό Συμβούλιο του  ΕΡΕΕ εύχονται στους Έλληνες επιχειρηματίες καλή επιτυχία!