Συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών από την Ελληνική και τη Ρωσική φαρμακοβιομηχανία με την αρωγή του ΕΡΕΕ

Βαρυσήμαντη διμερής διαδικτυακή συνάντηση διεξήχθη, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών Ελληνικής και Ρωσικής εταιρείας του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία και με την υποστήριξη του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη των δύο εταιρειών συζήτησαν αναλυτικά για τη δυνατότητα εισαγωγής και διανομής στην Ελλάδα, φαρμάκου, το οποίο καταπολεμά τον covid -19, αλλά και για την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ τους και σε άλλα φάρμακα, τα οποία θα μπορούσαν να εισαχθούν από τη Ρωσία στην Ελλάδα και αντίστροφα.

Πρόκειται για πολύ σημαντικές φαρμακοβιομηχανίες, με ηγετικό ρόλο η κάθε μία στη χώρα της, οι οποίες παράγουν μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων και γενόσημων φαρμάκων και τα διαθέτουν με μεγάλη επιτυχία στις εγχώριες και τις διεθνείς αγορές.

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο στοχεύει στη συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, αναλαμβάνει συχνά παρόμοιες πρωτοβουλίες και προσφέρει αφειδώς την αρωγή του.