Εκπρόσωποι και στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία συμμετείχαν στην κοινή εκδήλωση του ΕΡΕΕ και της ΤΕΑΕΠ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Μαΐου, στις 16:30, η διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Παρευξείνια Τράπεζα, με θέμα «Οι Χρηματοδοτήσεις των αναπτυξιακών έργων και των επιχειρηματικών δράσεων των χωρών της Μαύρης Θάλασσας».

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι και στελέχη μεγάλων και σημαντικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.  

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Παντελή Σκαρλάτου, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για το σημαντικό ρόλο της Παρευξείνιας Τράπεζας και του Ελληνορωσικού  Εμπορικού Επιμελητηρίου. Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΕΡΕΕ είπε:

«Η οικονομία και το επιχειρείν είναι πολύ σημαντικές μεταβλητές κοινωνικής σταθερότητας και ευημερίας. Οι διακρατικές και αμοιβαία επωφελείς οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές παράγουν πλούτο για τους λαούς.

Από την ίδρυσή της η Παρευξείνια Τράπεζα και βεβαίως το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο συμβάλλουν σε αυτό.

Ο ρόλος των οικονομικών και των επιχειρηματικών οργανισμών, που οι δράσεις τους ξεπερνούν τα σύνορα μίας χώρας, όπως η Παρευξείνια Τράπεζα, τα διάφορα διμερή Επιμελητήρια και φυσικά το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, είναι καθοριστικός για την κοινωνική σταθερότητα και την ευημερία».

Στη συνέχεια και αφού ανέδειξε, μέσα από τις δράσεις του ΕΡΕΕ, τη σημαντική συμβολή του Επιμελητηρίου στην ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας- Ρωσίας, ολοκλήρωσε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι: « το Επιμελητήριο μας είναι ένας χρήσιμος και ωφέλιμος σύμβουλος εξωστρέφειας και σας προτείνω να το αξιοποιείτε».

Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας της Παρευξείνιας Τράπεζας, Αριστοτέλης Σπηλιώτης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στον όγκο εμπορίου  Ελλάδας-Ρωσίας, επισήμανε το γεγονός ότι το μέγεθος των εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών έχει μεγάλα περιθώρια να αυξηθεί και  ότι ο ρόλος του Ελληνορωσικου Εμπορικού Επιμελητηρίου επ’ αυτού είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Επιπλέον, ο κύριος Σπηλιώτης αναφέρθηκε στο Αναπτυξιακό έργο της Παρευξείνιας Τράπεζας, η οποία προσφέρει ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων και χρηματοδοτεί έργα και δράσεις των επιχειρήσεων και των οργανισμών των χωρών-μελών της Παρευξείνιας Τράπεζας (Αλβανία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Ελλάδα, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Τουρκία και η Ουκρανία).

Μετά τον χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα της ΤΕΑΕΠ, ανέλαβαν τα υψηλόβαθμα και εξειδικευμένα στελέχη  της Τράπεζας να εξηγήσουν με ποια κριτήρια χορηγούνται τα δάνεια, οι πιστωτικές γραμμές, οι συμμετοχές και οι εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και του εμπορίου, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας.

Οι συμμετέχοντες άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον τις εξαιρετικές παρουσιάσεις των:

Leonid Sidorenko (Διευθυντής Τμήματος Βιομηχανίας, μεταφορών και τουρισμού)

Larisa Manastirli  (Διευθύντρια Τμήματος Χρηματοοικονομικών Οργανισμών)

Ιωάννης Μαλεκάκης ( Ανώτερο Τραπεζικό Στελεχος- Τμήμα Ενέργειας και Υποδομών)

και με το πέρας των εισηγήσεων υπέβαλαν ερωτήσεις.

 

 

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr