Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του πάνελ με θέμα: "Οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας"

Στα πλαίσια της Φθινοπωρινής Συνόδου του Διεθνούς Φόρουμ : "ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ-ΕΞΑΓΩΓΩΝ" στη Μόσχα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του  πάνελ με θέμα: "Οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας" την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 12.30 – 14.30 (Ώρα Ελλάδας).

Τις εργασίες του πάνελ άνοιξε με χαιρετισμό της η Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα κα Αικατερίνη Νασίκα και συντόνισε ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα κ. Χρήστος Φαρμάκης. 

Στην εκδήλωση αναγνώστηκε η εισήγηση του Προέδρου του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ Παντελή Σκαρλάτου και συμμετείχαν ως ομιλητές: οι Suren Vardanian, Αντιπρόεδρος ΕΒΕ Μόσχας, Σέββη Καφά Υπεύθυνη Διοργάνωσης Εκθέσεων ΔΕΘ, Δρ. Γεωργία Ουζουνίδου Δ/ντρια του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Ελευθερία Παθιάκη / ΠΟΠ Ζωικής Προέλευσης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Χρηστίδης Σάββας, εκπρόσωπος HellasCert, Σκιπίων Αποστολάκης Α/πρόεδρος ΕΒΕΤΑΜ, Αθανάσιος Στάμου Γεν. Δ/ντής εργαστηρίων, Έρευνας & Ανάπτυξης ΕΒΕΤΑΜ και δύο εκπρόσωποι επιχειρήσεων με πολύ σημαντική και επιτυχημένη παρουσία στη Ρωσική Ομοσπονδία: οι Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης, Εταιρεία DELFI και Δημήτρης Μακαβός Περιφερειακός Δ/ντής της CHIPITA.

Από τις εργασίες του πάνελ εξήχθησαν πολύ χρήσιμα και γόνιμα συμπεράσματα για την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας-Ρωσίας όπως η ανάγκη αξιοποίησης δυναμικών και ικανών συνεργατών σε κάθε χώρα, η συνεργασία των επιχειρηματικών φορέων και επιμελητηρίων των δύο χωρών, η αδήριτη ανάγκη γνώσης των πλαισίων, των κανόνων, της δεοντολογίας και των απαραίτητων πιστοποιητικών, που διέπουν την Ευρωπαϊκή και την Ευρασιατική Ένωση, για την ελεύθερη και απρόσκοπτη κυκλοφορία των αγαθών και των υπηρεσιών από χώρα σε χώρα κλπ.

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr