SEVE Business Trip –Israel

Tel Aviv - Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

 Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Γραφείο της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κας Μ. Καρακόλη, το Ελληνο-Ισραηλινό Επιμελητήριο, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Ισραήλ και το Federation of Israeli Chamber of Commerce, διοργανώνουν επιχειρηματικές συναντήσεις για ανάπτυξη συνεργασιών τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, στην έδρα του Federation of Israeli Chamber of Commerce στο Tel Aviv.

 

Ο ΣΕΒΕ, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών του, σχεδίασε και παρουσιάζει προς τους εξαγωγείς τη νέα του υπηρεσία – “SEVE BUSINESS TRIPS” ανταποκρινόμενος στην ανάγκη των εξαγωγικών επιχειρήσεων για ποιοτικές και στοχευμένες επαφές με δυνητικούς αγοραστές στο εξωτερικό.

 Η υπηρεσία “SEVE BUSINESS TRIPS” με πρώτη στάση το Ισραήλ αποτελεί καινοτομία ως προς τη μεθοδολογία βασισμένη στα εξής:

  Ιχνηλάτης – επιτόπιος εξωτερικός συνεργάτης του ΣΕΒΕ στο Ισραήλ για τη διερεύνηση της αγοράς και την επαφή με τους κατάλληλους συνεργάτες

Federation of Israeli Chamber of Commerce – Υποστήριξη από τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό θεσμικό φορέα της χώρας

“Μπουτίκ” αποστολή με μικρό αριθμό επιχειρήσεων

Στοχευμένη σε λίγους και σημαντικούς κλάδους-κλειδιά

Έμφαση στο ποιοτικό και όχι το ποσοτικό matchmaking

Μικρή χρονική διάρκεια

Σύμπραξη πέντε ελληνικών φορέων

 Το Ισραήλ είναι μια τεχνολογικά προηγμένη οικονομία, υψηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος. Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ δίνουν ανάπτυξη στην οικονομία της χώρα της τάξης 3,4%, πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ (2,3%), που έχει αντίκτυπο στην καταναλωτική ζήτηση (ιδιωτική και δημόσια – αύξηση κατά 2,9%) και τις επενδύσεις (αύξηση κατά 4,8%). Οι εισαγωγές της χώρας αντίστοιχα θα αυξηθούν κατά 3,5% το επόμενο έτος.

 Λαμβάνονταςυπόψη τα παραπάνω μετά από σχετική διερεύνηση της αγοράς του Ισραήλ, καθώς και παράγοντες όπως:

 Καλό momentum στην σχέση των 2 χωρών μετά και το ταξίδι του πρωθυπουργού.

Πολιτική βούληση Ισραήλ ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα

Το 20% του πληθυσμού- αγοραστικού κοινού είναι Άραβες

Το2015 αποτελεί περίοδος αγρανάπαυσης των αμπέλων στο Ισραήλ

 θεωρούμε ότι υπάρχει σημαντική - ανεκμετάλλευτη μέχρι σήμερα - δυναμική ανάπτυξης των ελληνικών εξαγωγών στην αγορά, κυρίως στους εξής κλάδους:

 √ Δομικά υλικά

 √ Τρόφιμα & Ποτά

 √ Οίνος & Οινοτουρισμός

 √ Πληροφορική: υπάρχει συνεργασία με τον κλαδικό σύνδεσμο της πληροφορικής (ΣΕΠΒΕ) για την διοργάνωση της αποστολής σε αυτόν τον κλάδο.

 Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μας αποστείλουν το αργότερο έως τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται για τα Μέλη του ΣΕΒΕ στο ποσό των 450€ συμπ. του ΦΠΑ και για τα μη Μέλη  στα 530€ συμπ. ΦΠΑ.

 Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει μαζί με την αίτηση συμμετοχής να καταθέσουν ως προκαταβολή το 35% του δικαιώματος συμμετοχής (157,5€ τα Μέλη ή 185,5€ τα Μη Μέλη) προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εξατομικευμένη έρευνα κατάλληλων αγοραστών για προσδιορισμό των συναντήσεων, όπως προβλέπει η νέα αυτή υπηρεσία του ΣΕΒΕ. Στην συνέχεια, μετά την οριστικοποίηση των συναντήσεων-συμμετοχής της ελληνικής επιχείρησης, εξοφλείται και το υπόλοιπο 65% της συμμετοχής.  Σημειώνεται ότι το πόσο της προκαταβολής δεν είναι επιστρέψιμο.

Περιλαμβάνει: κόστος ιχνηλάτη για έρευνα δυνητικών συνεργατών, οργάνωση αποστολής και επιχειρηματικών συναντήσεων, διάθεση  χώρων, καφέ-αναψυκτικά - ελαφρύ γεύμα, γραμματειακή υποστήριξη, πληροφοριακό υλικό για τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ.

 Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής βαρύνουν τους επιχειρηματίες. Ο  ΣΕΒΕ έχει προβεί σε ομαδική κράτηση δωματίων και εισιτηρίων σε συνεργασία με το πρακτορείο AIR FORUM, τηλ.  2310- 233375 κα Βίκη Χρόνη.

 Η γλώσσα της εκδήλωσης θα είναι η αγγλική και δεν θα παρέχονται υπηρεσίες διερμηνείας.

 Ενδεικτικό Πρόγραμμα:

  •  Κυ 15/12 πτήση προς Τελ Αβίβ με Aegean το βράδυ από Αθήνα
  • Δε 16/12 εκδήλωση υποδοχής (10:00- 10:45) , Β2Β event (11:00 – 18:00)
  • Τρ 17/12 επιστροφή με την πρωινή πτήση της Aegean για Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες ΣΕΒΕ: κα Ευτ. Χριστάκη, κα Ν. Γιαλόγλου τηλ. 2310-535.333, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Σχετικά έγγραφα:

Οδηγός επιχειρείν του Ισραήλ

Δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής

√ Πληροφορίες εισόδου στο Ισραήλ


 

Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος
Πλ. Μοριχόβου 1, 54625, Θεσ/νίκη

Greek International Business Association
1, Morihovou Sq., 546 25,
Thessaloniki - Greece

 

+30 2310 535333

 

+30 2310 535333

 

+30 2310 543232

 

+30 2310 543232

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

www.seve.gr

 

www.seve.gr

   
Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr