Πρόσκληση Επαγγελματιών και Επαγγελματικών Φορέων

 To Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων (ΕΕΔΕΓΕ), διοργανώνει το Διεθνές Forum "Women Lead the Success in the Economy",στο πλαίσιο των δράσεων προώθησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, μεταξύ 5 - 7 Δεκεμβρίου 2013, στην Αθήνα.

 Το Forum απευθύνεται σε Διοικητικά Στελέχη Παγκόσμιων Φορέων που εκπροσωπούν τη Γυναίκα Επιχειρηματία, Διακεκριμένους Επιχειρηματίες από κάθε άκρη της γης, εκπρόσωπους Μη Κυβερνητικών Οργανισμών Γυναικών, Επικεφαλείς Οργανισμών Ανάπτυξης της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας αλλά και σε Γυναίκες Κυβερνητικούς Εκπροσώπους κρατών από τις έξι ηπείρους.

 Οι κύριοι στόχοι του Forum, πέραν της παρουσίασης των δράσεων του Δικτύου και της προσέλκυσης εν δυνάμει Επενδυτών και Business Partners που ενδιαφέρονται για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα, περιλαμβάνουν και την προβολή της θέσης των Ελληνίδων γυναικών σε Επιχειρήσεις τοπικά και διεθνώς, συμβάλλοντας έτσι στη θετική προβολή της χώρας μας. Για την επίτευξη των στόχων αυτών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες και διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις.

 Παράλληλα, μέσω των εργασιών του Forum αναμένεται η δημιουργία μίας παγκόσμιας πλατφόρμας επικοινωνίας και διάδρασης για τις γυναίκες επιχειρηματίες, η διάδοση νέων ιδεών και η δημιουργία πιθανών επιχειρηματικών συμμαχιών μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και η ανταλλαγή ιδεών όσον αφορά στις καλύτερες επιχειρηματικές πρακτικές.

 Ο τίτλος του Διεθνούς Forum "Women Lead The Success In The Economy", επιλέχθηκε με σκοπό να αναδείξει τις Γυναίκες και τον σημαντικό ενεργό ρόλο τους στην παρούσα κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την Οικονομική Κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ιδιαίτερα οι χώρες του Νότου, με επίκεντρο την Ελλάδα και τη συνεχιζόμενη ύφεση παγκοσμίως. Στόχευση ήταν ο τίτλος του Forum να αντανακλά την ανταπόκριση του Δικτύου στις παρούσες ανάγκες της χώρας.

 Η ΕΕΔΕΓΕ ως Αστική Εταιρεία των Επιμελητηρίων της Ελλάδος, δημιουργήθηκε με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας, σύμφωνα με το πρότυπο του Ευρωεπιμελητηρίου και τις αποφάσεις της Λισσαβόνας που θέλουν την Ευρώπη δεσπόζουσα δύναμη και με την συμμετοχή των γυναικών.

 Παράλληλα, το Δίκτυο φιλοδοξεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις των γυναικών να εξυγιανθούν, να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν, αξιοποιώντας τα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα, παρέχοντας πληροφόρηση σε θέματα του ενδιαφέροντός τους, οργανώνοντας επιχειρηματικά σχέδια και παρεμβαίνοντας στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων, για μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την εργαζόμενη γυναίκα. Επιπλέον, έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, με στόχο να εκπαιδεύσει τις γυναίκες επιχειρηματίες, να εξειδικεύσει τις γνώσεις τους και να τις μυήσει στις νέες τεχνολογίες.

 Στο ανωτέρω πλαίσιο, το Δίκτυο διοργανώνει με την Υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) Διμερείς Επιχειρηματικές Συναντήσεις (Β2Β), μεταξύ Ελληνίδων και ξένων επιχειρηματιών, στελεχών επιχειρήσεων και εκπροσώπων φορέων αλλά και μεταξύ των Ελληνίδων που θα συμμετέχουν, οι οποίες προγραμματίζεται να διεξαχθούν την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013, μεταξύ 09:00 - 12:00.

 Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε να συμμετέχετε στις Επιχειρηματικές Συναντήσεις, ώστε να:

  •  διευρύνετε τις δραστηριότητές σας
  • επεκτείνετε το επαγγελματικό σας δίκτυο
  • επενδύσετε στην καινοτομία
  • ενδυναμώσετε την εξωστρέφεια της επιχειρηματική δραστηριότητά σας
  • διαμοιραστείτε εμπειρίες, ιδέες και βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόστηκαν με επιτυχία
  • αξιοποιήσετε στο μέγιστο τα οφέλη της Διεθνούς αυτής Επιχειρηματικής Συνάντησης

 Για περαιτέρω πληροφορίες καθώς και για την εγγραφή σας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φόρουμ στη διεύθυνση: www.eedege-congress.eu.

 

Σοφία Οικονομάκου Πρόεδρος ΕΕΔΕΓΕ

Eurochambres Women Network

Οργανωτική Επιτροπή Φόρουμ

 

Δημήτριος Λακασάς

Πρόεδρος

Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

 

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr