Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης «Ελληνορωσική Εμπορική Συνεργασία – Απόψεις της Ρωσικής πλευράς»

p52803090

 

 Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ρωσίας, την Δευτέρα 29 Μαΐου 2012, Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, με θέμα: «Ελληνορωσική Εμπορική Συνεργασία – Απόψεις της Ρωσικής πλευράς» καθώς προέβη και στην υπογραφή Πρωτοκόλλων Συνεργασίας με το Επιμελητήριο της Μόσχας και το Moscow Investment & Export Promotion Agency (MIEPA).Την συζήτηση άνοιξε ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου 
κ. Χρήστος Δήμας ο οποίος τόνισε την σημασία της εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας ιδιαίτερα την δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου οι οποίες έχουν στόχο την ανάπτυξη εξωστρέφειας ελληνικών επιχειρήσεων στην ρωσική αγορά. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε επίσης το επιχειρηματικό κοινό για την απόφαση του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου να δημιουργήσει το παράρτημά του στη Μόσχα ως Ρωσο-Ελληνικό Επιμελητηρίο.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Β΄ Γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Sergey Nikitin, εκπροσωπώντας τον Πρέσβη της Ρωσίας κ. Β. Τσικβισβίλι, o οποίος τόνισε την υποστήριξη της Ρωσικής Πρεσβείας στο Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο και επισήμανε την ανάγκη ενδυνάμωσης της ελληνορωσικής οικονομικής συνεργασίας και της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ρωσική αγορά.
Επίσημος προσκεκλημένος της Συζήτησης από την ρωσική πλευρά, ο Γενικός Διευθυντής της Moscow Investment & Export Promotion Agency (MIEPA) του Επιμελητηρίου της Μόσχας, κ.Suren Vardanian, σε αναλυτική παρουσίαση του τρόπου ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Μόσχα επισήμανε πως η Μόσχα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον συγκεντρώνοντας το 70% - 80% των οικονομικών εισροών της χώρας. Δήλωσε την ετοιμότητα της ρωσικής αγοράς να υποδεχτεί τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Ιδιαίτερα χρήσιμη για τους Ελληνες επιχειρηματίες αποτέλεσε και η παρουσίαση του Συμβούλου Α’ ΟΕΥ της Β2 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη Μάρκου με αναφορές στις ευκαιρίες στην ρωσική αγορά, νοοτροπία και τρόπους της λειτουργίας της και ιδιαίτερες συμβουλές για την επιτυχή πρόσβαση των Ελλήνων επιχειρηματιών σ΄αυτήν.

Η Συζήτηση ολοκληρώθηκε με την επισφράγιση της συνεργασίας μεταξύ του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου της Μόσχας και του Moscow Investment & Export Promotion Agency (MIEPA) με την υπογραφή των Πρωτοκόλλων Συνεργασίας.
p52803201
Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr