Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

               

         Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

        του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

  Την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στο Ξενοδοχείο ‘St George Lycabettus’. Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν σημαντικοί παράγοντες της οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και του πολιτικού κόσμου. Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χατζηδάκης Κωστής. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. Π.Α.ΣΟ.Κ κ. Μανιάτης Γιάννης, Βουλευτές πολιτικών παρατάξεων, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. V.Chkhikvishvili, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών της Ρωσίας κ. S. Konovalov καθώς Προέδροι Επιμελητηρίων και εκπρόσωποι επιχειρηματικών κύκλων της χώρας.

  Ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Eμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας, σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε, στις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του Επιμελητήριου για την τόνωση και ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στην διεύρυνση του δικτύου συνεργασίας του στη Ρωσία με την υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας με Περιφερειακά Επιμελητήρια και Θεσμικούς Φορείς της χώρας. Ωστόσο, προέβει στην ανακοίνωση των σημαντικών εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου για το προσεχές διάστημα, υπογραμμίζοντας την διοργάνωση του Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ & της Πολυκλαδικής Έκθεσης «Go International» στην Μόσχα τον Μάιο 2013, σε συνεργασία με την Eurobank, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ).

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, τα Υπουργεία Εξωτερικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τα Περιφερειακά Επιμελητήρια, τους οργανισμούς και στενούς συνεργάτες του Επιμελητηρίου καθώς και τα μέλη του για την υποστήριξή τους.

 Επακολούθως, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χατζηδάκης Κωστής αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας με τη Ρωσία,  ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως : «….η Ελλάδα, παρά τα φαινόμενα της έντονης κρίσης, είναι καταδικασμένη να τα καταφέρει». Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως θα επισπεύσει τις εξελίξεις στην νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση άδειας παραμονής, πενταετούς διάρκειας σε υπηκόους τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, που θα επενδύσουν στην Ελλάδα, σε ακίνητο αξίας άνω των 300.000€.

 Η Πρέσβης κα. Κουμανάκου Δανάη, η οποία αναμένεται να αναλάβει σύντομα τα καθήκοντα ως επικεφαλής της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την Ελλάδα και την Ρωσία τις συνδέουν δυο ήπιες δυνάμεις – η οικονομία και ο πολιτισμός. Σ’ αυτές τις δυνάμεις, σύμφωνα με την Πρέσβη,  πρέπει να βασιστούν οι δυο χώρες για να προχωρήσουν δυναμικά στο μέλλον.

 Ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. V.Chkhikvishvili αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα των ελληνορωσικών σχέσεων  ενώ εκδήλωσε την αισιοδοξία του για την περαιτέρω αύξηση των ελληνορωσικών συναλλαγών και επισήμανε τον βαρυσήμαντο ρόλο του Ελληνορωσικού Επιμελητήριου για την επίτευξη της.

 Ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ευχαρίστησε στο τέλος τους χορηγούς της εκδήλωσης  τον κ. Δημήτρη Κοπελούζο της “Prometheus Gas”, τον κ. Κωνσταντίνο Δέδε της δικηγορικής εταιρείας «Δέδες & Συνεργάτες» καθώς και τον όμιλο “Grecotel” για την ευγενική προσφορά τους. 

 

        

 

 

 

 

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr

 
 
 
 

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.