Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ: «Χαρτογραφώντας το Μέλλον»

Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ:

«Χαρτογραφώντας το Μέλλον»

3-4 Σεπτεμβρίου 2012

Χερσόνησος, Κρήτη

0Y5E2414 small

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Χερσόνησο της Κρήτης στις 3-4 Σεπτεμβρίου 2012 το Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ με τίτλο «Χαρτογραφώντας το Μέλλον», που διοργανώθηκε από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα των: Υπουργείων Εξωτερικών και Τουρισμού της Ελλάδος, Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, ΕΟΤ, ΣΕΤΕ, ΞΕΕ και ΠΟΞ .

 

 Η πρώτη αυτή συνάντηση ελληνορωσικών τουριστικών δυνάμεων ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή σε αυτό των σημαντικότερων TourOperators:  CoralTravel – Labirint - PanteonTravel - SolvexTourneSt. Petersburg - SouthCross - TEZTour - TUIRussia & CIS και  Οργανισμών κ εταιρειών τουριστικής προβολής στη Ρωσία:  ATOR (AssociationTourOperatorofRussia) - RST (RussianUnionofTourismIndustry) - MediaEngineering - Media Τravel (TopHotels) - BankoService – IloveGreece.ru.

 

Στις κεντρικές παρεμβάσεις τους τόσον ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Χ.Δήμας όσο και οι θεσμικοί εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας- ανάμεσα τους ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Α.Λιάσκος, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α.Ανδρεάδης και ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Γ.Τσακίρης- τόνισαν την δυναμική της αύξησης του Ρωσικού Τουρισμού στην Ελλάδα (που έφτασε το 2011 στις 740.000 αφίξεις και αναμένεται να ξεπεράσει φέτος το 20%),όσο και το γεγονός ότι οι τρόποι ενδυνάμωσης των επιχειρηματικών σχέσεων στο χώρο του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας είναι ανεξάντλητα.

 

Ειδική αναφορά στη σημασία του Τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία έκανε ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Α. Λιάσκος, γνώστης της συγκεκριμένης αγοράς, αφού ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκε ενεργά με την επίλυση των σοβαρών, εκείνο τον καιρό, ζητημάτων που απασχολούσαν τις δύο πλευρές. Στο περιθώριο του Φόρουμ είχε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους Ρώσους ΤΟ, στις οποίες ενημερώθηκε εκτενώς για την τρέχουσα κατάσταση.

 

Ουσιαστικές για την ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου υπήρξαν οι παρουσιάσεις της Ρωσικής αποστολής με συγκεκριμένες προτάσεις ποιοτικού και ποσοτικού χαρακτήρα. Καταγράφοντας τα εμπόδια που υπάρχουν στις συναλλαγές, ένα από τα οποία είναι το θέμα βίζας, η ρωσική πλευρά πρότεινε να εξετασθεί από τους αρμόδιους φορείς το θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης βίζας στους Ρώσους υπηκόους, το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα έκδοσης βίζας και στους ίδιους τους ΤΟ με παράλληλη δέσμευσή τους υλοποίησης πλάνου προβολής καθώς και η δυνατότητα να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιολογητικών που αιτούνται για την έκδοση βίζας.

 

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Β.Τσχικβισβίλι ως επίσημος εκπρόσωπος του Ρωσικού κράτους, συνεχάρη το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και ενθάρρυνε την συνέχεια του εποικοδομητικού έργου που γίνεται στην κατεύθυνση ανάπτυξης επιχειρηματικών δεσμών σε όλους τους τομείς της ελληνορωσικής συνεργασίας.

 

Το πρώτο ελληνορωσικό τουριστικό Φόρουμ υποστήριξαν, ως χρυσοί χορηγοί, οι AegeanAirlines – AldemarHotels & Spa- BluebirdAirways, ενώ Χορηγός επικοινωνίας στη Ρωσία ήταν η MediaEngineering. Την τεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η PodimatasAudiovisualS.A. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική στην επιτυχία του φόρουμ σε οργανωτικό επίπεδο και συνετέλεσαν τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης.

 

Στην συνέχεια του Φόρουμ πραγματοποιήθηκαν οι b2b επαφές ανάμεσα στους Ρώσους touroperatorsκαι ενδιαφερόμενα ελληνικά τουριστικά γραφεία και ξενοδοχειακές μονάδες από τις περισσότερες περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος της Ελλάδος. Από τις συναντήσεις αυτές προέκυψε έντονο ενδιαφέρον από τους Ρώσους ΤΟ να αναπτύξουν νέους προορισμούς, αναλαμβάνοντας σημαντικό ρίσκο. Στις προσπάθειές τους αυτές σύμμαχοι και συνοδοιπόροι θα είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού που στηρίζουν ως σήμερα κάθε προσπάθεια ανάδειξης την ιδιαιτεροτήτων της χώρας μας.

 

 Το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο ανέλαβε την υποχρέωση να συνοψίσει τα συμπεράσματα του Συνεδρίου και να τα προωθήσει προς τους αρμόδιους Κυβερνητικούς φορείς.

 

 

0Y5E2304 small

 

0Y5E2309 small

0Y5E2340 small

0Y5E2382 small

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr