ΕΒΕΑ: Συνάντηση Εργασίας 10-12-2010

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την προώθηση οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας ανέλαβε με αρωγή του Πρέσβη της Ρωσίας και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της Συνάντησης εργασίας με συμμετοχή των Προέδρων των περιφερειακών και επαγγελματικών Επιμελητηρίων της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου 2010 στην Αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΑ.Ο στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της αποτελεσματικής ανάπτυξης της συνεργασίας επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών σε επίπεδο περιφερειών και περιοχών και ο ρόλος των Επιμελητηρίων σ΄αυτή την   διαδικασία.

Από την ρωσική πλευρά στην συνάντηση πήραν μέρος ο Πρέσβης της Ρωσίας κ.Β.Τσχικβισβίλι και ο Σύμβουλος   της Πρεσβείας της Ρωσίας για τα θέματα της εμπορικής συνεργασίας κ. V.Nikolaev, ενώ οι καλεσμένοι ειδικά για την εκδήλωση ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού προώθησης εξαγωγών και επενδύσεων της Μόσχαςκαι γνωστός Ρώσος οικονομολόγος κ. S.Vardanianκαι ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Αγίας Πετρούπολης κ. V.Prokopiev έκαναν ουσιαστικές παρεμβάσεις οι οποίες προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον του ακροατηρίου.

Ιδιαίτερη σημασία στις ομιλίες του Γενικού Γραμματέα των Διεθνών οικονομικών σχέσεων του ΥΠΕΞ της Ελλάδος κ.Κ.Παπαδόπουλου, του Προέδρου του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλου, του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων της Ελλάδος Π.Αγνιάδη, του Προέδρου του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μ.Οικονόμου και μελών του Δ.Σ. του κκ.Ι.Τζεν και Χ.Δήμα δόθηκε στα θέματα εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδος, στις πρωτοβουλίες και δράσεις των Επιμελητηρίων των δύο χωρών στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης και στην συνεργασία του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τα  περιφερειακά Επιμελητήρια της Ελλάδος.

Τα περισσότερα περιφερειακά Επιμελητήρια της Ελλάδος χαιρέτησαν την πρωτοβουλία   και θεώρησαν την εκδήλωση ιδιαίτερα σημαντική για τον εποικοδομητικό διάλογο με στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας των ελληνικών επιχειρήσεων με τη Ρωσία.

 01

 02

 03

 

 

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr