Κέρκυρα: Υπογραφή Μνημονίου

corfu4

 Διέξοδο στην οικονομική στενότητα των εγχώριων επιχειρήσεων του νησιού των Φαιάκων με την ταυτόχρονη ενίσχυση της εξωστρέφειας τους προς την φιλική και μεγάλη αγορά της Ρωσίας επιδιώκει να φέρει το Μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε την Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 στην Κέρκυρα μεταξύ του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας και του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου.


Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Ε` Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιώργος Χονδρογιάννης και ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Μάριος Οικονόμου, παρουσία του επιτετραμμένου της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Michael Savva, του Επίτιμου Πρόξενου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά κ. Νίκου Κανούλα, της Αντιπροέδρου του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κα. Zoi Kyprianova, της Γενικής Διευθύντριας του Επιμελητηρίου και Elena Kondratova, του μέλους του Επιμελητηρίου κ. Αντώνιο Κολλάρο καθώς και του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Παναγιώτη Αγνιάδη.

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά κατά κύριο λόγο τον τουρισμό, το εμπόριο και την προώθηση των κερκυραϊκών προϊόντων στην ρωσική αγορά,αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου ο κ. Χονδρογιάννης ανέφερε πως η συγκεκριμένη συνεργασία κάθε άλλο παρά τυπική μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς θα δημιουργηθούν εκείνες οι βάσεις που είναι απαραίτητες για μία στοχευόμενη, εποικοδομητική και αποδοτική και για τις δύο πλευρές συνεργασία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Μάριος Οικονόμου υποστήριξε πως πρόκειται για μια νέα αρχή και για το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο η συγκεκριμένη συνεργασία, ιδιαίτερα με ένα ιστορικό Επιμελητήριο όπως αυτό της Κέρκυρας.

Αφανής «πρωταγωνίστρια» του όλου προγράμματος ήταν αναμφισβήτητα η Κερκυραία κα Ελένη Ανεμογιάννη .

  01

  02

  03

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr