Συνέδριο «Greek-Russian Tourism & Property, Challenges & Opportunities for St Petersburg», 25-02-2010

Tην διεύρυνση των ελληνορωσικών σχέσεων στον τουριστικό τομέα και την άμεση βελτίωση των συνθηκών έκδοσης βίζας από τη Ρωσία προς την Ελλάδα από φέτος, επισήμανε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού κα Άντζελα Γκερέκου ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου «Greek-Russian Tourism & Property, Challenges & Opportunities for St Petersburg», που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2010 και φιλοξενήθηκε στους χώρους του ξενοδοχείου « Μεγάλη Βρετανία»,με την παρουσία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων και επιχειρηματιών της Αγίας Πετρούπολης.

 Η κα Γκερέκου σημείωσε ότι το κλίμα μεταξύ των δυο χωρών είναι καλύτερο από ποτέ και η Ελλάδα μέσω της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού με έμφαση  τον θρησκευτικό και τον συνεδριακό τουρισμό. Όπως τόνισε «Ήδη τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε από τα early bookings μας επιτρέπουν να έχουμε μια κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία. Και αυτό ισχύει και για την τουριστική αγορά της Ρωσίας που τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αν συνυπολογίσει κανείς, αφενός μεν την υποχώρηση του ευρώ έναντι του ρουβλιού - με τη συναλλαγματική ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 40,6 ρούβλια ανά ευρώ - και αφετέρου τη διατήρηση των τιμών των ξενοδοχείων στο επίπεδο του 2009»

Η Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο της ομιλίας της ανέφερε ότι δεν έχει λυθεί επαρκώς το ζήτημα της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου καθώς και χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος.

Ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου κ. Μάριος Οικονόμου υπογράμμισε   ότι το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο και την εταιρία Real Events A.E. υπό την αιγίδα της Κυβερνήσεως της Αγίας Πετρούπολης και της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα έχοντας ως κύριο άξονα αναφοράς την παρουσίαση :

 • των επενδυτικών ευκαιριών στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας και της Αγίας Πετρούπολης,
 • των κριτηρίων των Ρώσων επιχειρηματιών για να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην ελληνική αγορά
 • του ελληνικού θεσμικού πλαισίου (νομικό και φορολογικό καθεστώς) για τους Ρώσους επιχειρηματίες και του αντίστοιχου ρωσικού για τις ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού και της κτηματαγοράς,
 • καθώς και την προώθηση της ελληνορωσικής συνεργασίας στους δύο αυτούς τομείς.

 

 01

 02

 03

 04

 05

 06

 07

 08

 09

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr