Αυξάνονται από φέτος οι Ρώσοι τουρίστες στην Κύπρο

02.03.2013 01:04

Τετρακόσιες χιλιάδες επιπρόσθετοι τουρίστες από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη θα επισκέπτονται από φέτος την Κύπρο ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου Συγκοινωνιών να πραγματοποιούνται ναυλωμένες πτήσεις από τις δύο ρωσικές πόλεις από και προς την Κύπρο και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.


Όπως δήλωσε ο δημαρχεύων Αγίας Νάπας Βάσος Ξύδιας, «το Υπουργείο Συγκοινωνιών ενέκρινε το πάγιο αίτημα των Δήμων της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου για την πραγματοποίηση ναυλωμένων πτήσεων από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου κάθε χρόνο από τις 15 Μαρτίου μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, που είναι ουσιαστικά οι χειμερινοί μήνες».

Εξήγησε ότι «οι πτήσεις αυτές θα γίνονται από ρωσικές αεροπορικές εταιρείες και η απόφαση αυτή θα επιφέρει σημαντική αύξηση των τουριστών στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά εκτός από τους καλοκαιρινούς και τους χειμερινούς μήνες».

Αυτό, συνέχισε, «αποτελεί πάγιο αίτημα της περιοχής, αφού θα αποφέρει μεγαλύτερα οφέλη στην τοπική οικονομία, ενώ από το σημαντικό αυτό τουριστικό γεγονός αναμένεται να επωφεληθεί ολόκληρη η Κύπρος».

Πρόσθεσε ότι «τουλάχιστον 400 χιλιάδες επιπλέον Ρώσοι τουρίστες, θα επισκέπτονται από φέτος  το νησί μας, αφού οι ναυλωμένες πτήσεις από Ρωσία προς Κύπρο θα εκτελούνται για εννέα μήνες αντί για πέντε που γινόταν μέχρι πρόσφατα. Η συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος της Κύπρου με επιπλέον 400 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες από τους οποίους το 45% επιλέγουν τα τουριστικά θέρετρα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου».

Είπε ακόμα ότι «ανασταλτικός παράγοντας για την προσέλκυση τουριστών από την Ρωσία αποτελούσαν μέχρι φέτος οι ναυλωμένες πτήσεις που εκτελούνται από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη  προς την Λάρνακα και την Πάφο μόνο από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο, παρά τα στατιστικά στοιχεία των ταξιδιωτικών πρακτόρων που έφερναν τους Ρώσους στις πρώτες θέσεις των τουριστών που επέλεγαν την Κύπρο για τις διακοπές τους».

Ο κ. Ξύδιας είπε ακόμα ότι «έχουν ήδη αρχίσει όλες οι απαραίτητες εργασίες, δηλαδή καθαρισμός παραλιών, τουριστικών καταλυμάτων και άλλα ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή περίοδο προκειμένου να υποδεχθούμε τις χιλιάδες τουρίστες που αναμένονται στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου».

 
SOURCE:  ΑΠΕ
Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr